Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 159 (5366)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Specia umană ar putea dezvolta tentacule şi o piele care îşi schimbă culoarea, pe măsură ce evoluează

Oamenii ar putea dezvolta oase flexibile, tentacule şi chiar o piele care îşi schimbă culoarea, pe măsură ce specia umană evoluează, pentru a ţine pasul cu modificarea accelerată a mediului în care trăieşte, afirmă un om de ştiinţă britanic, citat de dailymail.co.uk

Neurocercetătorul britanic Dean Burnett spune că specia umană ar putea să dezvolte o serie de caracteristici fizice suprarealiste pentru a face faţă provocărilor din mediul modern în care trăieşte. Printre sugestiile sale bizare se află o piele care îşi schimbă culoarea, care îi va ajuta pe oameni să se camufleze sau să iasă în evidenţă, dar şi tentacule, care să îi ajute pe oameni să folosească mai bine computerele.

Ideile neurocercetătorului Dean Burnett au fost făcute publice după ce un om de ştiinţă de la Universitatea Sheffield a "prezis" că oamenii din viitor vor dezvolta ciocuri şi dinţi regenerabili.

Dean Burnett a alcătuit astfel o listă de caracteristici fizice pe care oamenii ar putea să le dezvolte în viitor. Acestea includ tentacule, piele care îşi schimbă culoarea, schelet flexibil şi auz selectiv. Savantul britanic notează totuşi, cu umor, că procesul evolutiv se desfăşoară într-o perioadă foarte îndelungată şi, deci, niciunul dintre cititorii săi din zilele noastre nu va trăi pentru a vedea dacă predicţiile sale se vor dovedi adevărate sau false.

Inspirându-se de la cameleon, oamenii ar putea dezvolta capacitatea de a-şi schimba, în mod voluntar, culoarea pielii, afirmă savantul britanic, al cărui studiu a fost prezentat pe blogul publicaţiei The Guardian.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă oamenii vor dezvolta cromatofori - celule care conţin pigmenţi şi substanţe cu rol reflectorizant, existente în pielea unor reptile - sau chiar dacă vor folosi tehnologia, spunând însă că, indiferent de soluţia adoptată, oamenii vor avea numeroase beneficii de pe urma acestui detaliu evolutiv.

Dean Burnett spune totodată că omul deţine deja capacitatea de a-şi concentra auzul doar pe anumite conversaţii şi zgomote, însă urechea umană nu deţine deocamdată un mecanism fizic pentru această abilitate.

El crede că, în timp, auzul selectiv ar putea deveni mai important - poate pentru a filtra zgomotul tot mai mare făcut de reţelele de socializare şi alte surse de informaţii difuzate în continuu.

"În loc să îşi abată atenţia către stimuli mai relevanţi, oamenii ar putea să îşi dezvolte capacitatea de a «ignora» voluntar lucrurile pe care nu doresc să le audă, aşa cum îşi închid ochii pentru a bloca imaginile neplăcute", a precizat cercetătorul britanic.

Deşi această funcţie ar putea genera mai puţină informaţie pentru oameni, Dean Burnett crede că oamenii din viitor ar putea fi astfel mai puţin stresaţi, mai puţin furioşi şi ar putea avea vieţi mai îndelungate şi mai fericite.

După părerea sa, pentru ca oamenii să folosească tastaturile şi ecranele tactile pentru a comunica mai uşor cu computerele, rasa umană ar putea dezvolta mâini cu un grad mai mare de dexteritate, care să fie capabile să execute mişcări mai precise, dar mai puţin rigide, care să le permită să utilizeze tastaturile cu o mai mare rapiditate.

Oamenii ar putea astfel să dezvolte "tentacule, ca anemonele de mare", a spus cercetătorul britanic. Tentaculele ar putea avea nenumărate avantaje de ordin practic, ele putând fi folosite ca un criteriu pentru selectarea partenerilor sexuali, dar şi ca metodă alternativă pentru preludiul erotic.

Specia umană ar putea, totodată, să se înzestreze cu mai multe cartilagii în corp, precum rechinii, fapt care ar avea multe beneficii, inclusiv cel al unor naşteri mai uşoare.

Pe măsură ce lumea devine un mediu tot mai sigur pentru cei mai mulţi dintre noi, oamenii vor avea nevoie mai puţin de oase rigide şi inflexibile care ajută trupul să reziste la un impact puternic.

Autorul unui alt studiu consideră că oamenii ar putea să dezvolte în viitor ciocuri. Doctorul Fraser, biolog la Universitatea Sheffield, crede că oamenii vor avea în viitor dinţi care vor creşte în continuu, graţie unor celule speciale. El crede că dinţii umani nu mai sunt potriviţi pentru alimentaţia modernă şi s-ar putea transforma într-un cioc, care nu se va caria, nu se va sparge şi nici nu va cădea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specia umană ar putea dezvolta tentacule şi o piele care îşi schimbă culoarea, pe măsură ce evoluează.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Specia umană ar putea dezvolta tentacule şi o piele care îşi schimbă culoarea, pe măsură ce evoluează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei