Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2011 - Anul XVI, nr. 257 (4855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum percep bărbaţii femeile puternice

Femeile continuă să urce pe scara ierarhică a multinaţionalelor, îşi construiesc propriul brand, conduc cu succes echipe de subalterni de sex masculin şi influenţează media de pretutindeni. Cu toate astea, reprezentanţele sexului feminin sunt în minoritate la bordul întreprinderilor internaţionale faţă de rivalii lor eterni, bărbaţii. În secolul XXI, imaginea femeii de succes este asociată cu o multitudine de stereotipuri.

În timp ce bărbaţii aflaţi la cârma unor companii sunt percepuţi ca fiind personalităţi complexe, femeilor puternice, aflate în aceleaşi posturi, le sunt atribuite o serie de clişee (chiar de către alte femei) menite să le submineze autoritatea şi importanţa în cadrul companiei, scrie revista americană Forbes.

Potrivit cunoscutei publicaţii de business, femei de succes, de la directorul general al FMI, Christine Lagarde, până la editorul şef al New York Times, Jill Abramson, au vorbit despre stereotipurile cu care se confruntă reprezentantele sexului frumos care au la activ o carieră în afaceri. "Care este clişeul tău preferat legat de femeile puternice de astăzi?" a fost întrebarea adresată de către editorii Forbes Woman celor considerate la ora actuală modele feminine de succes.

Unul dintre cele mai cunoscute stereotipuri este cel legat de "inima de gheaţă", duritatea femeilor de succes, care "calcă peste cadavre" pentru a ajunge acolo unde doreşte. Clişeul "reginei gheţii" este unul extravagant, este de părere Halley Bock, CEO-ul al companiei de consultanţă Fierce, citată de Forbes.

Reprezentările culturale din filmele americane care au în rol principal executiv ale marilor companii, creionează o imagine a femeilor de neclintit, sigure pe ele şi de hotărârile pe care le iau. "O femeie care nu arată pic de emoţie şi ţine cu tot dinadinsul să arate cât de profesionistă este ea o face să pară de gheaţă şi deloc feminină. Pentru multe femei, o astfel de imagine poate părea neonorabilă", susţine Bock.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum percep bărbaţii femeile puternice.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Cum percep bărbaţii femeile puternice2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei