Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Resurse umane

Dureri de cap pentru investitorii suceveni!

Problemele financiare, concurenţa, piaţa de desfacere saturată de oferte şi cu putere de cumpărare mai redusă, băncile, dau zilnic dureri de cap managerilor şi investitorilor, care trebuie să facă eforturi din ce în ce mai mari pentru a nu intra în faliment.
Această stare de încordare permanentă, căutarea disperată de soluţii organizaţionale viabile pot marca în sens negativ comportamentul la locul de muncă şi starea psihică. Este dificil să vii în fiecare zi la birou cu acelaşi zâmbet optimist, să îi încurajezi pe toţi din priviri şi să îi mobilizezi pentru un randament maxim, atunci când în minte ai doar un şir de cifre care reprezintă rata la bancă sau când observi că afacerile scad constant iar tu nu eşti sigur pe calitatea deciziilor tale. În acel moment , ca manager sau investitor, trebuie să îţi pui o singură întrebare şi anume unde mă duc toate aceste gânduri, şi ce impact au asupra angajaţilor? Starea de spirit a managerului se transmite aproape instantaneu şi angajaţilor, ceea ce poate avea ca rezultat scăderea implicării şi căutarea de către salariaţi a altor oferte de muncă la firme de acelaşi profil. De asemeni, ca investitor, presiunea pe care o poţi exercita asupra managerilor sau şefilor de departamente, poate să nu fie totdeauna soluţia cea mai bună pentru impulsionarea activităţilor.
Din alt punct de vedere, greşelile şi ezitările la nivel decizional ce pot apare pe fondul unor stări de agitaţie şi panică, sunt observate şi monitorizate de firmele de recrutare, putând fi o “bilă neagră” în momentul unei cereri de transfer sau de angajare. Specialiştii în recrutare spun că salariile, la angajare, au scăzut cu până la 30%, iar cele mai mari reduceri s-au înregistrat la nivel de middle şi top management. În special, la nivel de middle management, candidaţii căutaţi sunt persoane de acţiune, cu iniţiativă, orientate către rezultat, organizate, care îşi asumă responsabilităţi şi care au o imagine clară asupra activităţilor. Din ce în ce mai mult, proprietarii de companii, solicită recrutorilor să devină tot mai exigenţi în procesul de angajare pentru posturile de conducere. Se cer verificări amănunţite al istoricului activităţilor pe linie profesională. Vorbim aici despre analize în teren la ultimele locuri de muncă ( discuţii cu manageri, foşti subordonaţi, testări, etc. ).
Interviurile se fac „pe bune” şi telefoanele din partea unui „protector” sus pus sunt băgate din ce în ce mai puţin în seamă, chiar cu riscul de a cădea în dizgraţie. Proprietarii de afaceri au realizat că o bună parte a managerilor care le gestionează investiţiile nu îşi merită scaunele pe care le ocupă şi, mai mult, aceştia pun în pericol bunul mers al afacerilor.
S-a observat o implicare mărită a investitorilor în propria afacere, nemaifiind dispuşi să ofere laptop, maşină de serviciu şi salar motivant oricui, să facă ei selecţia de personal şi să strâmbe din nas în momentul în care o firmă specializată în recrutare le bate la uşă. Multe din situaţiile dezastruoase prezente în firme se datorează neapelării la timp, la servicii specializate din domeniul recrutării, monitorizării şi training-ului sau situaţiilor în care solicitanţii, s-au mulţumit cu servicii de proastă calitate; unde s-au semnat hârtiile de final de acţiune şi s-au transferat banii în conturi. Aceste greşeli sunt din ce în ce mai scump plătite de către organizaţii, care sunt lovite în această perioadă dificilă, în cele mai vulnerabile locuri: calitatea sectorului managerial, coordonare eficientă, echipe de lucru specializate.


Psiholog Mihai MOISOIU

Psihologia muncii – psihologie organizaţională.
- psihologia transporturilor.
Trainer style life
Terapeut – terapii alternative

E-maill: training.reality@gmail.com
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dureri de cap pentru investitorii suceveni!.
 Vizualizări articol: 361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dureri de cap pentru investitorii suceveni!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei