Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2009 - Anul XIV, nr. 1 (3987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antarctica

Alpiniştii Tulit Zsombor şi David Neacşu au plecat să escaladeze Vârful Vinson

Alpiniştii Tulit Zsombor, din Sfântu Gheorghe, şi David Neacşu, din Bucureşti, au plecat, sâmbătă, într-o expediţie în cadrul căreia vor să escaladeze Vârful Vinson, din Antarctica, înalt de 4.897 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alpiniştii David Neacşu şi Tulit Zsombor vor participa, până în 15 februarie, la expediţia românească "Northland Antarctica 2009, Mt. Vinson 4897".

Scopul expediţiei este ascensiunea vârfului Vinson (4.897 de metri), cel mai înalt de pe continentul Antarctica, situat la 1.200 de kilometri de Polul Sud.

Cei doi alpinişti vor pleca din localitatea Punta Arenas (Chile) spre tabăra Patriot Hills, punctul de unde se pleacă în toate expediţiile din Antarctica. În funcţie de starea vremii, se va zbura către tabăra de bază, aflată la altitudinea de 2.200 metri, iar de acolo va începe expediţia propriu-zisă, care va trece prin cele trei tabere intermediare, Half Camp - 2.500 metri, Low Camp - 2.750 metri şi High Camp - 3.710 metri.

Tulit Zsombor are 33 de ani şi, până în prezent, a participat la expediţii montane având ca scop ascensiunea vârfurilor Triglav (Slovenia), Ercyes (Turcia), Mont Blanc (Franţa), Elbrus (Rusia), Lenin (Kârgâstan), McKinley (Alaska), Matterhorn (Elveţia), Kilimandjaro (Tanzania), Aconcagua (Argentina). Este deţinător al recordului naţional de înălţime de ascensiune şi coborâre pe schiuri (6.400 m).

David Neacşu a participat la expediţii pe vârfurile Mont Blanc (Franţa), Kilimandjaro (Tanzania), Aconcagua (Argentina), McKinley (Alaska), Mont Kenya (Kenya), Huascaran (Peru), Illimani (Bolivia), Cotopaxi (Ecuador), Klucev (Kamceatka - Rusia), Ruwenzori (Uganda), Orizaba (Mexic), Carsensz Pyramid (Papua Noua Guinee). Este organizatorul primei expediţii româneşti pe Everest (Everest 2003).

Descoperit în 1957, Vinson a fost urcat pentru prima oară în anul 1966, de un grup de alpinişti de la Clubul Alpin American.

Antarctica este continentul cel mai rece, cel mai uscat şi cu cele mai puternice vânturi. 98% din teritoriu este acoperit de gheaţă. Antarctica este de 1,3 ori mai mare decât Europa (14 milioane de km²), nu are locuitori permanenţi, aici locuind doar persoane implicate în studii ştiinţifice. Este denumită "Deşertul îngheţat" din cauza temperaturilor foarte scăzute şi a precipitaţiilor reduse. Iarna temperaturile coboară până la -80/-85˚ C în interiorul continentului, pe când vara pot coborî către -30˚C.

Cea mai scăzută temperatură (- 89,2˚C) a fost înregistrată la staţia sovietică Vostok (3.488 m), pe data de 21 iulie 1983. Vânturile katabalice înrăutăţesc condiţiile meteo şi pot atinge 300km/ h.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alpiniştii Tulit Zsombor şi David Neacşu au plecat să escaladeze Vârful Vinson .
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alpiniştii Tulit Zsombor şi David Neacşu au plecat să escaladeze Vârful Vinson0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei