Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 ian 2017 - Anul XXII, nr. 14 (6430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Rablele, mortul din casa Primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Primăria Suceava nu ştie stânga ce face dreapta. Sau nu vrea, sau n-o interesează, sau pur şi simplu fiecare e de capul lui, conducerea Primăriei în formele sale multiple nu are proiecte unitare. Adică nu trag toţi la aceeaşi căruţă. În cazul de faţă, Ion Lungu şi Lucian Harşovschi, culmea, colegi de partid. N-ar fi prima dată când viceprimarul Lucian Harşovschi se trezeşte vorbind şi aruncă în foc castane pe care trebuie să le scoată apoi primarul Lungu, când se întoarce din vacanţă sau de oriunde. În urmă cu câteva luni, profitând de oportunitatea de a face declaraţii presei, Lucian Harşovschi ne-a anunţat că municipalitatea va rezolva problema maşinilor abandonate pe străzile Sucevei. Ne-am bucurat cu toţii, vorba aceea, sunt sute astfel de maşini, locuri de parcare insuficiente în fiece cartier, iar rablele trebuiau ridicate. L-am felicitat atunci pe vice pentru asemenea iniţiativă şi mi-am oferit disponibilitatea de a ajuta cu localizarea cadavrelor. Totul spre binele comun. A urmat apoi o raportare a numărului de autoturisme identificate şi ridicate şi atât. S-a stins lumina. Autoturismele abandonate ocupă în continuare locuri de parcare sau trotuare. De fapt, din cele pe care le ştiu eu, de exemplu, niciunul n-a fost ridicat. Mă-ntreb deci dacă raportarea cu pricina fusese una reală. Iar pentru atare îndoială primarul Ion Lungu tocmai ne-a oferit un motiv în plus. În cadrul săptămânalei conferinţe de presă de la Primărie, edilul-şef a declarat că el nu este adeptul măsurilor radicale, contrazicându-l practic pe subalternul său Harşovschi. Ion Lungu nu vrea să se pună rău cu nimeni, mai ales că au fost şi situaţii în care Primăria a fost de-a dreptul umilită după ce a fost obligată să pună la loc un autoturism pe care-l ridicase. Să înţelegem aşadar că operaţiunea de ridicare a rablelor propusă şi începută de viceprimar nu s-a făcut în baza unor prevederi legale? Nu e bine. Cum nici inconsecvenţa conducerii Primăriei nu e bună şi nici faptul că nu se pot ridica aceste autoturisme abandonate nu e bine. Municipalitatea trebuie să lucreze spre binele comunităţii, ceea ce, în cazul de faţă, presupune dispariţia de pe străzi şi din parcările Sucevei a maşinilor abandonate, dar nu după bunul plac al vreunui edil, pe motiv că astfel de subiecte dau bine la presă. Deocamdată vedem doar că viceprimarul se face că face, iar primarul zice că nici nu va face altceva în sensul ăsta, pentru că deranjul ar fi prea mare. Aşa că mai faceţi o tură, poate aveţi noroc şi găsiţi totuşi un loc de parcare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rablele, mortul din casa Primăriei.
 Vizualizări articol: 2514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rablele, mortul din casa Primăriei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei