Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2015 - Anul XX, nr. 245 (6057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Noi la ce să mai sperăm cu asemenea conducători?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După precedenta reuniune a Consiliului Europei, din 23 septembrie, preşedintele Klaus Iohannis a mers cu mare avânt şi la cea din 16-17 octombrie, cea de toamnă. Plin de el, la plecare, ne-a şi spus ca să băgăm bine la cap: „Nu am ce să-mi reproşez”. Ceea ce denotă suficienţă!
Chiar dacă atunci avusese anterior o poziţie aparent curajoasă şi total neinspirată, din moment ce jocurile fuseseră făcute. Pur şi simplu, cota obligatorie de refugiaţi sau de imigranţi fusese stabilită la a doua reuniune a Consiliului JAI şi domnia sa nu mai avea nimic de negociat. Supărător este faptul că, şi de data aceasta, nu şi-a propus susţinerea intereselor României, acelea de a intra în Spaţiul Schengen. Domnia sa face pe la Bruxelles figuraţie. Ba chiar înaintea plecării a şi găsit soluţia salvatoare: „Soluţia este pace în Siria!” Care-i o soluţie visătoare, din moment ce Federaţia Rusă s-a şi instalat în Siria, iar de atacat o face de pe malul Mării Caspice. Şi unele dintre ţările aliate atacă şi ele, iar posibilitatea unei păci negociate pe căi diplomatice este din ce în ce mai îndepărtată.
La întrevederea avută de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, nu s-a petrecut nimic notabil. Semn că preşedintele tuturor românilor, aşa cum l-am dori cu toţii, s-a exprimat că spaţiul Schengen este „demn de a fi păstrat”, iar locul României este în acest spaţiu. Adoptând poziţia struţului, Iohannis se face că nu observă opoziţia neschimbată a Germaniei, Franţei şi Olandei privind aderarea României la selectul spaţiu Schengen. Cu ce ne încălzeşte pe noi, românii, faptul că preşedintele PE, Martin Schultz, a declarat că a avut „privilegiul” de a discuta cu un şef de stat în limba germană pe tot parcursul discuţiilor?
Cuminţenia pământului românesc ştie prea bine că, la acest nivel, capul plecat sabia nu-l taie şi se comportă în consecinţă. Siguranţa şi asigurarea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene au fost subiectele predilecte, între altele vorbindu-se şi despre spaţiul Schengen, zicea preşedintele Iohannis. Doar aşa, la modul general. Nu ca o solicitare stringentă a României.
Iar dacă preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, a afirmat că întrevederea a durat o oră e de presupus că timp de aşa ceva ar fi fost destul. Numai că elegantului şi, altfel, civilizatului nostru preşedinte în comparaţie cu predecesorul său i-a lipsit fix curajul. Curajul de a fi un demn reprezentant al interesului cel mai acut al României în aceste momente.
Şi a venit ca un trăsnet declaraţia lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, una imperativă: „Vreau mai mulţi bani! Aţi promis că daţi bani pentru refugiaţi. Să strângeţi imediat 500 de milioane de euro.” Domnul Juncker este, cu siguranţă, dator cu loialitate Germaniei şi vrea să repare o eroare a cancelarului german Angela Merkel. Care, la un moment dat, figura pe o listă restrânsă a laureaţilor Premiului Nobel pentru pace şi a făcut o afirmaţie riscantă. Că Germania e pregătită să preia 800.000 de refugiaţi, iar mai apoi să reducă la numai 30.000 numărul acestora. Cei 500 de milioane euro au fost promişi ca ajutor umanitar de cei 28 de şefi de state şi de guverne, dar numai zece şi-au onorat promisiunile. Alţi 500 de milioane de euro urmând a fi asiguraţi sau acoperiţi de Comisia Europeană. Şi ar mai fi necesari alţi 1,8 miliarde euro, care ar impune o majorare de impozit pe combustibili şi creşterea taxei pe valoarea adăugată (TVA).
Şi pilulele amare venite de la Bruxelles nu se opresc aici. S-a precizat că afluxul de refugiaţi nu se va termina la Crăciun şi el va mai dura ani de zile. Pilulele amare sunt mai multe la o singură reuniune a Comisiei Europene.
În vremea aceasta tulbure, Klaus Iohannis se arată surprins de declaraţiile lui Juncker. Atâta doar! Cine face politica externă a României? Conform Constituţiei s-ar cuveni ca Guvernul. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, mai în domeniu, se exprimă că situaţia din Siria va genera alţi refugiaţi.
Inclusiv Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, estimează ca posibilă modificarea regimului sancţiunilor internaţionale contra Federaţiei Ruse. Şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, speră la noi contracte navale cu Rusia.
Noi, România, la ce să mai sperăm cu asemenea conducători? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi la ce să mai sperăm cu asemenea conducători?.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Noi la ce să mai sperăm cu asemenea conducători?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Califatul valah trimis de
(21 oct 2015, 13:44:05
„Culmea cinismului! Guvernul a decis ca un imigrant musulman să primească cu 25% mai mult decât pensia medie din România”
Sursa text: napoca news

„La presiunile Comisiei Europene şi Berlinului, România va trebui să primească anual cote obligatorii de imigranţi musulmani. România trebuie să-i întreţină pe imigranţi cu cazare, masă şi plata îndemnizaţiilor lunare. Guvernul a aprobat miercuri în sedința de guvern un proiect de lege conform căruia fiecare solicitant de azil trebuie să primească, lunar, 1.117 lei în sezonul cald și 1.185 lei în sezonul rece.

Suma este cu circa 25 la sută mai mare decât pensia medie din România, estimată de Institutul Naționalde Statistică la 890 lei. La extreme se afla din nou Bucurestiul, cu o pensie medie de 1121 lei, si judetul Giurgiu, unde pensia medie a fost de doar 711 lei.

În primul trimestru al acestui an erau inregistrati 694.000 de persoane cu pensie de invaliditate, acestia avand o pensie medie de 596 de lei. De asemenea, in T1 se platea catre 603.000 de persoane pensie de urmas, aceasta avand o valoare medie de 496 lei. Culmea că această sumă nu include cazarea.

În cazul în care capacitatea de cazare a Inspectoratului pentru Imigrări ar fi depășită, solicitanții de azil ar putea cere bani în plus pentru a-și plăti chiria, 1,08 din indicatorul social de referință (în 2015, ISR este de 500 lei). Această sumă va fi acordată cel mult 12 luni.

În timp ce românii sărăcesc de la an la an, ca membrii cu drepturi depline ai Ununii Europene, iar pensionarii “mor de foame” la propriu, din taxele şi impozitele noastre trebuie ă le plătim imigranţilor musulmani sume uriaşe de bani ca să trăiască bine mersi pe seama românilor, iar România să devină un azil de lux pentru refugiaţi.”

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei