Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 sep 2017 - Anul XXII, nr. 210 (6626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Mama denaturată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu mă enervez foarte repede atunci când văd un copil bătut, indiferent ce a făcut. Pe bune, nu suport chestia asta. Să loveşti un copil numai pentru că ai tu nervi sau, chipurile, vrei tu să-l înveţi ceva, e o mare greşeală. La violenţă se răspunde cu violenţă, iar trauma psihică pe care o induce acţiunea asta va avea consecinţe asupra dezvoltării ulterioare.

Ieri am avut o zi agitată, cu multe urgenţe la cabinet, cu multe drumuri, cu diferite probleme de rezolvat. Spre seară am avut consultaţii la domiciliul pacienţilor. Ajung în faţa unei scări, parchez regulamentar şi mă dau jos din maşină. Privirea mi-a fost atrasă de un spectacol ce avea loc pe partea cealaltă a străzii.

O fetiţă îmbrăcată frumos, pictată pe faţă, semn că venea de la o petrecere ceva, era bătută de mama ei. Dragii mei, ce palme îi dădea tembela aia peste faţă. Cum urla. Cum gesticula. Cum o trăgea de păr. Am luat foc instantaneu şi am început să urlu.

- Băh, mamă denaturată, termin-o, că vin şi îţi trag şi eu câteva să vezi cum e!

Tuta nu m-a auzit şi continua să care palme. Arunc ţigara, trec strada nervos şi mă îndrept către ele. Copilaşul plângea. Mă-sa o chinuia în continuare.

- Doamnă dragă, spun eu, încercând din greu să mă stăpânesc, e frumos să bateţi copilul aşa? Să-i daţi peste cap? Ce dracu a făcut?

Idioata se uită la mine mirată şi se opreşte. Să vă descriu pupăza asta. Era tunsă scurt, brunetă, boită tot pe faţă cu o tonă de machiaj. Avea un ruj roşu peste nişte buze de vampă, o fustă neagră, o bluză albă şi câteva flori în mână. Genul de gospodină independentă. Genul de mamă care are cucuri de divă. Care se crede extrem de interesantă, de deşteaptă și, normal, extrem de provocatoare.

- Păi, tu ştii de câte ori era să o calce maşina?

- Păi, ţine-o de mână, joiană ce eşti. Nu îţi mai expune bucile aiurea că oricum nu te bagă nimeni în seamă. Dacă mai baţi copilul, jur că îţi trag eu o carabă să simţi cum e.

- Tu să faci educaţie cui ştii, da? îmi răspunde rapandula.

- Dacă tu crezi că aşa se face educaţie, e clar ce mamă eşti. Ai fost abuzată când ai fost mică de te comporţi aşa?

S-a strâns lume ca la circ. M-am făcut de tot rahatul, dar asta e. Măcar a încetat bătaia. Într-un final pleacă. Mamele de genul ăsta, care bat copiii cu o aşa violenţă, ar trebui să răspundă cumva, nu? Voi ce părere aveţi?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama denaturată.
 Vizualizări articol: 3726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Mama denaturată5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei