Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iul 2017 - Anul XXII, nr. 158 (6574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


V-aţi născut în România? Ghinion, sclavilor!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lumea asta e la fel de la începutul zidirii ei. Împărţită foarte clar între stăpâni şi sclavi. Nimic nu s-a schimbat de-a lungul istoriei. Cei care se nasc sclavi, aşa mor. Nici nu are cum să fie altfel. Utopia asta cu egalitatea, cu drepturile tuturor, este doar o spoială care îi ajută pe unii să înghită mai uşor dumicatul de pâine uscată de fiecare zi. Să nu avem discuţii. Una e să te naşti în America, Germania, Franţa şi exemplele pot continua şi alta e să te naşti în România, Albania, Republica Moldova, Macedonia sau alte asemenea locuri defavorizate de soartă. 

 

În România sunt multe probleme. Multe situaţii strigătoare la cer, că tot vă place să invocaţi divinitatea în toate aspectele vieţii voastre neînsemnate. E multă nedreptate şi multă incompetenţă. E mult fatalism. E multă slugărnicie. Mereu mergem în lume degeaba. La nivel decizional nu avem interes să negociem. Suntem vânduţi pe un pumn de arginţi de cei care ar trebui să aibă grijă de noi. Mai producem ceva serios în ţara asta? Absolut nimic. Importăm orice rebut. Suntem ca lăcustele, lăsând gol în urma noastră când dăm de un supermarket. Însă noi, ştim cu toţii, suntem necăjiţi.

 

Minunaţii noştri conducători au lăsat rezidenţii fără burse. Nici nu mă mir. La ce dezinteres este pentru sănătatea acestui popor. Ăia 600 de lei înseamnă foarte mult pentru un medic rezident. Sunt 15.000 în total, iar peste 85% din ei au intenţia de a profesa în străinătate după terminarea studiilor. Şi voi, ăştia care aţi fost puşi de gloată în funcţii de decizie, ce faceţi? Nimic, normal. Doar întăriţi sentimentul de ură şi lehamitea faţă de societatea asta. La nivel declarativ, pentru presă, sigur că s-a spus că se va rezolva. Nici măcar nu mai contează. Ne-aţi dat măsura a ceea ce gândiţi. Cum gândiţi despre cei care ar trebui să asigure viitorul.

 

Sunt copii bolnavi de leucemie în ţara asta. Copii bolnavi de tot felul de cancere. Sunt copii care s-au născut cu malformaţii. Şi câte alte situaţii din astea nu sunt. Eu cunosc o grămadă. Ce să vezi? Copiii ăştia ar avea o şansă la viaţă. În alte ţări. În alte sisteme de sănătate. Pe bani. Cum era treaba aia cu Constituţia? Cu statul care garantează dreptul la viaţă? Sau, nah, folosiţi Constituţia când şi cum vă convine doar în conflictele voastre dâmboviţene. Că nu vă mai ajunge. Copiii ăştia vor muri cu zile. Că statul dă neputincios din umeri. Dar nu-i nimic. Când stăpânul îşi pune sclavii să-i plătească birul, nu mişcă nimeni în front.

 

Ia spuneţi-mi voi mie câte vieţi ar putea fi salvate cu 4 miliarde de dolari? Chiar la un cost al unei operaţii de 300.000, tot ar fi peste o sută de copii salvaţi. E mult? E puţin? Habar n-am. Întrebaţi filozofii. O sută de copii sunt mai puţin importanţi ca 7 rachete Patriot. Rachete cu care nu vom face nimic. În primul rând pentru că sigur ne vom prinde urechile în instrucţiunile de folosire. Dar nu contează. Americanii ne-au cerut taxa de protecţie. Care la urma urmei tot o vrăjeală e. Că nu îşi va da viaţa pe aici nici un soldat american în caz de un război. Şi apoi, cine dracu să vrea să ne cucerească? Pentru ce? Resursele sunt de mult spoliate. Energia şi telecomunicaţiile sunt de mult în mâinile altora. Infrastructură nu avem. De sănătate ne ocupăm singuri. Cu o determinare demnă de sinucigaşi. Rezerve de hrană din părţi, că Bărăganul e doar un mare deşert. Nici ciulini nu mai cresc pe acolo. Pentru ce să vrea să ne atace cineva? Ca să plătească pensii şi ajutoare sociale? Sub nici o formă. Ce stăpân îşi omoară sclavii?

 

Asta ne mai lipsea. Tichie de mărgăritar. Noi nu ştim să ne spălăm pe dinţi. Stăm cu wc-uri în fundul curţii. Nu avem o minimă educaţie în nici un domeniu. Trăim de la o rată la alta. Îmbogăţim pe oricine numai pe noi nu. Dar, nu-i aşa?, avem rachete Patriot. Să fie frumos, ce naiba? Să aibă ciorile unde-şi face cuib. Prilej de selfie-uri pentru cocalarii care cred că aşa apără ţara. Că aşa au grijă de gloata prostită şi flămândă. Sau, nah, e pentru înzestrarea armatei, nu? Care armată, băh? Aia pe care o omorâţi tot voi, punând-o să circule cu camioane vechi de 30 de ani? Aia care nu are un elicopter de intervenţie pe timp de noapte? Armata aia pe care o scoateţi iarna să dea la lopată? Spuneţi mersi că mai găsiţi naivi care să se înroleze. O să plece şi bruma asta de populaţie tânără şi o să avem armată de copii şi pensionari. Ca în evul mediu în cetăţile asediate. Că acolo trăim. Cheltuiţi banii publici pe prostii inutile. Ferească Dumnezeu să vă gândiţi la viaţă. La cum aţi putea salva copiii ţării. Ce nevoie aveţi de ei? Poate aşa mai „ies din sistem” în mod natural.

 

V-aţi născut în România? Ghinion, sclavilor!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului V-aţi născut în România? Ghinion, sclavilor!.
 Vizualizări articol: 3834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
V-aţi născut în România? Ghinion, sclavilor!4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Îngheţată de casă (fără fierbere) Este cremoasă, extrem de gustoasă şi de la această reţetă de bază se poate porni personalizarea după imaginaţie. Nu necesită decât un mixer bun, dar, pentru că nu se fierbe nimic, toate ingredientele, dar mai ales ouăle, trebuie să fie foarte... Citeşte