Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 mar 2017 - Anul XXII, nr. 50 (6466)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Măcar la sarmale vă pricepeţi?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Că vrem, că nu vrem, trăim în epoca gospodinelor. Le vedem peste tot. Le auzim oriunde. Suntem copleşiţi de sfaturile şi de părerile lor. Pertinente, bineînţeles. Multe sunt purtătoare cronice de ghiozdane, iar faptul că merg la şcoală zilnic după progenituri le conferă, nu-i aşa?, numeroase cunoştinţe. Din orice domeniu. Dintr-o privire superficială îţi dai seama că pentru unele igiena şi preocuparea pentru aspectul exterior lipsesc cu desăvârşire. Însă nimeni nu le întrece în explicaţii despre diete, fitness, educaţia copiilor, sarmale şi, pe lângă multe altele, din păcate, medicină.

Internetul este una dintre cele mai mari invenţii ale umanităţii. Posibilităţile sunt multiple. De la comunicare, afaceri, comerţ, publicitate, supraveghere, control până la cele mai mărunte aspecte ale confortului. Doar că toată această reţea planetară este un loc în care prostia se revarsă în râuri şi se concentrează uneori în aşa-numitele grupuri sau/şi forumuri. Te iei cu mâinile de cap de îndrăzneşti să acorzi timp pentru a citi ce scriu aceşti membri ai rasei umane.

Trebuie să fii cel puţin tâmpit să-ţi tratezi copilul după ceea ce scrie pe net. După ceea ce se discută pe forumurile de mămici. Eu înţeleg că nu îţi trebuie multă minte ca să concepi un copil, dar, ştiţi ceva dragi născătoare?, ai nevoie de un dram de creier ca să ştii să-l creşti. Să îţi dai seama ce ai de făcut după aia. Multe dintre voi au făcut liceul prin boscheţi, iar faptul că ştiţi să completaţi uneori integrame nu vă face deştepte. M-am săturat să aud, văd sau citesc sfaturi de la tot felul de tute pentru tute mai mari ca ele. M-am săturat să aud cum emiteţi judecăţi despre corpul medical. M-am săturat să văd copii, viitori pacienţi, îmbolnăviţi din cauza cretinismelor pe care le citiţi pe internet.

Vin medicii să vă spună cum să faceţi sarmale? Nu! Atunci de ce naiba nu vă vedeţi voi de lungul nasului, eu nu pot să îmi explic. Vorba populară e atât de actuală în ziua de azi. „Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul.” Ca să vedeţi cam ce au în cap multe dintre gospodinele astea vă dau un exemplu. Ştiţi că acum ceva vreme toată ţara rezista. Şi protesta. Ca de obicei, fără să se informeze şi, mai trist, fără să aibă motive reale. Şi tot ca de obicei, fără vreo finalitate. Nu i-am văzut pe rezistenţii ăştia să protesteze pentru cât de scump e totul. Pentru cât e de mare preţul benzinei, al gigacaloriei, al curentului. Pentru noianul de taxe. Pentru drumurile inexistente. Nu! Nimic din toate astea. În fine. Când eşti debusolat, aşa rămâi pe viaţă. Fără să vezi cât eşti de călcat în picioare în fiecare zi. Că, nah, tu rezişti.

Să revin. Au fost proteste. Normal, pe net a început isteria. Toată lumea era invitată să participe. Cu copiii în braţe eventual. La o bibliotecă nu aţi merge naibii cu copiii. Ce să înveţe ei de acolo, nu? Pe forumurile de mămici au curs exprimările libere, evident. Se invitau una pe alta. Însă ceea ce a dat măsura inteligenţei şi a orientării lor temporo-spaţiale a fost motivaţia. Una mergea să protesteze pentru că nu era vaccin. Un lucru bun, dar total în neconcordanţă cu ceea ce se întâmpla acolo. Alta protesta împotriva sistemului de sănătate. Alta pentru că medicii au greşit nu ştiu ce diagnostic. În mintea ei, normal. Că, deh, ea e somitate. Alta pentru că nu erau nu ştiu ce bănci în nu ştiu ce parc. Cam asta e turma. Cam despre asta e vorba.

Nu se informează. Nu ştiu să citească şi să înţeleagă un afiş de la scara blocului. Nu ştiu nimic. Trăiesc ca plantele cu ochii în telenovele, dar au opinii „pertinente” pe internet. Ştiţi ce e mai trist? Că sunt multe forme de viaţă de genul lor, care au pe mână viitorul copiilor. Absolut fără nicio responsabilitate.

Ne plângem că din ce în ce mai mulţi copii nu mai au cei 7 ani de acasă. Păi cum să-i aibă când nu are cine să-i înveţe? Sunt enorm de mulţi părinţi care nu-i au. Uitaţi-vă în jur şi veţi vedea că nu bat câmpii. Măcar de-am ajunge pe primul loc în Europa la sarmale cu aşa gospodine competente. Însă tare mă tem că şi asta e o altă vrăjeală din partea lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măcar la sarmale vă pricepeţi?.
 Vizualizări articol: 4898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.52/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 21 voturi
Măcar la sarmale vă pricepeţi?4.5521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei