Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 dec 2008 - Anul XIII, nr. 284 (3965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actorii Beligan, Dinică şi Moraru, decoraţi de Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a acordat unor personalităţi din lumea artistică şi academică, printre care Radu Beligan, Nicolae Manolescu, Lucian Pintilie, Gheorghe Dinică şi Marin Moraru, distincţii ale statului român cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Evenimentul de acordare a distincţiilor a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului şi a unor consilieri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Cei decoraţi au primit distincţiile "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga carieră pusă în slujba culturii şi ştiinţei româneşti şi pentru dăruirea şi talentul cu care s-au implicat în promovarea imaginii României în lume".

Actorul Radu Beligan, criticul literar Nicolae Manolescu, soprana Mariana Nicolesco şi regizorul Lucian Pintilie au primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de mare cruce, pictorul Ştefan Câlţia şi actorii Gheorghe Dinică şi Marin Moraru au primit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de mare cruce, pictorul Marin Gherasim a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor, profesorul Virgiliu Jorj Stoenescu a primit Ordinul Naţional Steaua României în grad de ofiţer.

Istoricii Andrei Pippidi şi Şerban Papacostea au primit, alături de directorul artistic al Orchestrelor şi Corului Radio, Nicolae Costin, Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

De asemenea, soprana Maria Slătinaru Nistor a primit "Ordinul Meritul Cultural" în grad de comandor, la fel ca şi Nicolae Voiculeţ.

În discursul rostit cu acest prilej, preşedintele a spus celor decoraţi că le respectă talentul, dragostea şi inteligenţa şi apreciază ceea ce aceştia fac şi pentru câtă cultură, inteligenţă şi respect răspândesc asupra românilor.

Preşedintele a spus că ceea ce fac cei care au fost decoraţi pentru ţară încearcă autorităţile să facă pe bani mulţi, adică un brand de ţară pentru România.

"Dumneavoastră sunteţi brandul de ţară al României", a spus Băsescu celor decoraţi.

El a adăugat că a dorit ca evenimentul de decorare să aibă loc pe 1 Decembrie, Ziua Naţională, tocmai pentru ca gestul să nu fie pus sub semnul interesului politic.

La rândul său, actorul Radu Beligan a mulţumit şefului statului pentru distincţia oferită.

La finalul ceremoniei, Băsescu a ciocnit o cupă de şampanie cu cei decoraţi şi s-a fotografiat alături de aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorii Beligan, Dinică şi Moraru, decoraţi de Băsescu.
 Vizualizări articol: 1466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actorii Beligan, Dinică şi Moraru, decoraţi de Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei