Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 61 (8285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

Poeta Lena Chilari, din Republica Moldova, invitată, vineri, la evenimentul cultural „Seara de poezie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poeta Lena Chilari, din Republica Moldova, este invitata specială a evenimentului cultural „Seara de poezie” (2 – serie nouă 2023), ce se va desfășura vineri, 17 martie 2023, la ora 17:00, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava (spațiul expozițional de la etajul al III-lea).

Evenimentul este organizat de Casa de Poezie Light of ink & Editura Tracus Arte, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Zidul de Hârtie.

În cadrul acțiunii Seara de Poezie debutează poeta Lavinia Zamă.

Moderatori: Vlad Sibechi și Teodora Barbu. Ei vor dialoga cu Lena Chilari (și) despre volumul „O cană de noviciok la bătrânețe”, apărut în 2020 la Editura Tracus Arte (https://edituratracusarte.ro/.../o-cana-de-noviciok-la.../). Organizator: prof. Gheorghe Cîrstian.

Lena Chilari (n. 1995, Pepeni/Republica Moldova) este poetă și profesoară. A absolvit Facultatea de Litere din Cluj. A publicat în revistele Steaua, Echinox şi pe platformele literare O mie de semne, Fabrica de poezie, Noise Poetry, Dlite. A participat la lecturi de poezie la Institutul Blecher, Nepotu' lui Thoreau. E atrasă de performance poetry. A debutat în 2020, la Editura Tracus Arte, cu volumul „o cană de noviciok la bătrânețe” (prezentare de Al. Cistelecan), ca urmare a câștigării premiului „Regele Dimineții”, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Premiului “Alexandru Mușina” pentru debut în poezie, acordat de Editura Aula Magna, în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov și cu Editura Tracus Arte.

Poeta Lavinia Zamă debutează la Seara de Poezie. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, membră a Casei de Poezie Light of ink. A publicat poezie în suplimentul Insert cultural, nr. 28.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poeta Lena Chilari, din Republica Moldova, invitată, vineri, la evenimentul cultural „Seara de poezie”.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poeta Lena Chilari, din Republica Moldova, invitată, vineri, la evenimentul cultural „Seara de poezie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei