Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 55 (8279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Volum despre părintele Ilie Cleopa

Arhimandritul Grichentie Gheorghe Natu își lansează joi cartea la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în sala Auditorium „Joseph Schmidt”, va avea loc joi, 9 martie 2023, de la ora 15:30, lansarea cărții „Arhimandritul Cleopa Ilie, predicator și învățător al Evangheliei”, scrisă de Arhimandritul Grichentie Gheorghe Natu.

Lucrarea este înscrisă în colecția „Teologia română contemporană”, editată în limba greacă, la Editura Barbounaki din Tesalonic, Grecia, 2017. În anul 2022, s-a tipărit în limba română, la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Cartea reprezintă lucrarea de doctorat a autorului, susținută la Facultatea de Teologie, Universitatea „Aristotel” din Tesalonic, și are un conținut de mare folos atât pentru preoți, profesori, studenți, cât și pentru creștinii care doresc să citească cuvinte și sfaturi de folos duhovnicesc. Personalitatea părintelui Cleopa și opera sa omiletică reprezintă tema acestei lucrări.

Lucrarea readuce în atenția cititorului evenimente, fapte și detalii din viața părintelui Ilie Cleopa și așază pe foaie, cu mare har și măiestrie, predici ale părintelui, fiecare dintre ele conturând portretul unui om dedicat celor sfinte și al unui sfânt dedicat celor pământești.

În prefața volumului, prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu scrie: „Cartea de-acum conține și 30 de predici ale părintelui Ilie Cleopa, care demonstrează din plin nu doar enciclopedismul lui pe teme teologice, ci viețuirea profundă în interiorul marilor cărți”.

Evenimentul va fi moderat de către arhidiacon lector univ. dr. Vasile Demciuc, consilier Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și cadru didactic la USV, la Facultatea de Istorie și Geografie, iar despre carte vor vorbi, pe lângă prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, Arhimandrit Arsenie Popa, stareț al Mănăstirii „Sihăstria” Neamț, și Arhimandrit Ștefan Gușă, stareț al Mănăstirii de la Vadu Negrilesei.

Grichentie Gheorghe Natu, născut în 1960, și-a conturat întreaga existență ca slujitor al Domnului și s-a dedicat, în totalitate, teologiei. Mare parte din studii le va urma în Grecia, la Mitropolia Kisamului și Selimului, din Creta (1995-1996), Facultatea de Filozofie a Universității din Atena (1997-1998), iar din 1998 devine student în cadrul Facultății de Teologie a Universității Aristotel din Tesalonic, secția Teologie, reușind să obțină, în perioada studiilor, o bursă specială din partea Ministerului de Externe al Greciei.

În anul 2009, Grichentie Gheorghe Natu este hirotesit arhimandrit, an în care devine duhovnic spiritual și cadru didactic, în cadrul Seminarului Teologic Liceal ”Mitropolit Dosoftei” Suceava, unde a predat limba greacă, omiletica și catihetica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhimandritul Grichentie Gheorghe Natu își lansează joi cartea la USV.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arhimandritul Grichentie Gheorghe Natu își lansează joi cartea la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei