Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 51 (8275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

„Noi”

Artă de calitate, obiecte originale și unicate, expuse în holul Teatrului „Matei Vișniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În holul Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava a avut loc pe 1 martie vernisajul expoziției „Noi”, care cuprinde obiecte originale și unicate, artă de calitate, realizate de mai mulți artiști suceveni și nu numai.

Publicul care a luat parte la acțiune a admirat tablourile realizate de artistul plastic Marina Pişta, vitraliile realizate de artista Iolanda Bădăluță, accesoriile, bijuteriile confecționate de Andra Ioana Huțanu și Svetlana Sabura, obiectele croșetate de Iryma Chyrka și Oksana Yelenych, dar a apreciat și exponatele din arta culinară pregătite cu migală și pricepere de Irena Duman.  Nu a lipsit de la eveniment nici Constantin Dârja, „este cel mai cunoscut coşar din judeţul Suceava”, care a adus „norocul”.

Expoziția „Noi” s-a organizat cu o zi înainte de evenimentul „Femei de succes! Performanță la superlativ!”, ediția a XII-a. 

Gazda expoziției, la care au luat parte oameni de toate vârstele, a fost Angela Zarojanu, managerul Teatrului „Matei Vișniec”. Criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava, a vorbit despre expozanți și despre lucrările ce pot fi admirate pe holul Teatrului „Matei Vișniec”.

„S-au unit tablourile Marinei Pișta și vitraliile deosebite ale Iolandei Bădăluță, unicatele bijuterii și accesorii rafinate gândite de către Andra Ioana Huțanu și Sabura Svetlana, acompaniate cu elemente croșetate meticulos de către Chyrka Iryna, iar evenimentul nu putea fi întregit fără apetisanta artă culinară pregătită cu drag și cu simț de răspundere de către Duman Irena, dar și mărțișoarele handmade realizate de către persoanele cu dizabilități care participă la atelierele Clubului Împreună Suceava, dar și de către mamele refugiate din Ucraina, beneficiare ale serviciilor suport oferite prin Centrul de Urgențe Sociale Suceava. Publicul a avut la dispoziție o paletă largă de <mărțișoare> pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Toate elemente artistice sunt făcute cu drag, profesionalism, unicat”, ne-a spus criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc.

 

Destăinuiri

Artistul plastic Marina Pișta, a mai completat criticul de artă Delia Leizeriuc, prezintă constant un interes pentru reprezentarea corpului uman, îndeosebi a celui feminin, proiectat într-o lumină puternică sau diafană, dar reprezentările sunt diferite prin atitudine, postură și nu numai. „Aceasta evidențiază elegant contururile specifice ale personajelor sale, particularizându-le, dar această posibilitate de a individualiza imaginea atât de pregnant, de a-i atribui o asemănare concretă încorporează în potențialul său și capacitatea de a destăinui semnificațiile profunde ale figurii umane, acel univers spiritual care vibrează dincolo de simplele aparențe. Aceste portrete din expoziție surprind ușor caracteristicile personajelor, tinerețea, vigoarea, cât și anumite detalii care fac trimitere la niște așa-zise <defecte> survenite din pricina unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi Vitiligo, sau a unei boli de factură genetică a celulelor care secretă pigmentul melanic la iris, la nivelul pielii și al părului deopotrivă”, a completat Delia Leizeriuc.

 

Expoziție cu vânzare

Din program nu au lipsit nici momentele muzicale, asigurate de două ucrainence, care au cântat vocal și la chitară, dar nici poezia. Eleva Adela Șulea a recitat poezia „Floarea albastră”, de Mihai Eminescu.

Acțiunea a fost încărcată cu emoţii sincere, emoții venite din partea expozanților, din partea organizatorilor, dar și din partea publicului care a ales să-și rupă o oră din zi pentru a fi prezent la un vernisaj cultural de calitate. A fost o zi de 1 martie cu bucurie venită din candoare, din echilibru, din puritate, chiar fragilitate, din pasiune şi devotament pentru un ideal, din talentul și generozitatea artiștilor care au expus și care au dăruit publicului, prin lucrările lor, cel mai frumos mărțișor – picătura de cultură - în prima zi din martie. Expoziția a fost cu vânzare, astfel că fiecare participant a avut de unde să-și aleagă un obiect pe care să-l dăruiască cuiva drag sau pe care să-l țină pentru sine, ca amintire de la vernisaj.

Evenimentul a fost organizat de Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Institutul Bucovina și SEVA - Șanse Egale Valoare Autoritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Artă de calitate, obiecte originale și unicate, expuse în holul Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artă de calitate, obiecte originale și unicate, expuse în holul Teatrului „Matei Vișniec” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei