Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vernisaj

Expoziția „Bucovina - sanctuar al credinței și al spiritualității românești”, semnată de pictorul Dimitrie Roman, la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția de pictură „Bucovina - sanctuar al credinței și al spiritualității românești”, semnată de pictorul Dimitrie Roman, va avea vernisajul joi, 23 februarie 2023, la ora 14:30, în Foaierul Muzeului de Istorie. Expoziția este organizată de Muzeul Național al Bucovinei, cu prilejul sărbătoririi anului „Ciprian Porumbescu”. În cadrul evenimentului va avea loc și un recital de vioară susținut de Ștefan Capră, elev în clasa a IX-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, sub coordonarea profesoarei Cristina Cleopatra Ungureanu. Expoziția va fi prezentată de criticul de artă Delia-Ioana Leizeriuc, consilier al Direcției Județene pentru Cultură Suceava.

Publicul iubitor de frumos va avea surpriza să descopere pictura artistului Dimitrie Roman care nu doar evocă, ci folosește tradiția, miturile, moștenirea spirituală ca pe un sprijin, ca pe un punct de plecare. Dimitrie Roman ne oferă posibilitatea, prin picturile sale, de a descoperi adevărul ascuns din noi şi astfel ne frapează, ne influențează, ne ajută să avem o revelație cu privire la identitatea noastră culturală. Artistul selectează foarte atent imagini cu răsunet de durată, trainice. Acesta dilată clipa și transpune lucrurile, oamenii, în simboluri perene.

Dimitrie Roman este absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași și al Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu” din București. Are la activ expoziții personale și participări la expoziții de grup, dar și aprecieri și diplome pentru rezultatele obținute cu elevii la olimpiade și la diferite concursuri în perioada când acesta a fost profesor și director al Școlii cu clasele I-VIII Nr. 5 „Bogdan Vodă” din Rădăuți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Bucovina - sanctuar al credinței și al spiritualității românești”, semnată de pictorul Dimitrie Roman, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „Bucovina - sanctuar al credinței și al spiritualității românești”, semnată de pictorul Dimitrie Roman, la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei