marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9255 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5904 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Pauză culturală”

Cei 13 masteranzi francezi care fac practică pedagogică în școli sucevene, încântați de istoria, cultura şi tradiţiile din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 13 masteranzi francezi care fac practică pedagogică în școli sucevene și-au luat o „pauză culturală” și au vizitat mai multe obiective turistice de referinţă pentru județul Suceava, fiind încântați de istoria, cultura şi tradiţiile din Bucovina.

După o primă săptămână de asistenţă la cursuri şi de implicare în diferite activităţi în cadrul instituţiilor şcolare partenere (Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Național „Petru Rareș”, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Școala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza”, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială Preutești, Școala Gimnazială Ipotești), studenţii francezi au avut ocazia să participe laun tur cultural al municipiului Suceava şi al împrejurimilor sale, care să îi ajute să descopere o parte din istoria şi tradiţiile Bucovinei. 

Sâmbătă, 18 februarie, tinerii au vizitat Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, apoi au plecat într-o excursie care a avut ca obiective principale: Muzeul Oului de la Vama, Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humor. Studenţii au fost încântaţi să descopere tradiţia încondeierii ouălor de Paşte şi colecţia impresionantă de ouă provenite din toate colţurile lumii adunate de Letiţia Orşivschi, artist român recunoscut la nivel naţional şi internaţional.

La Mănăstirea Voroneţ, stavrofora dr. Gabriela Platon, stareța mănăstirii, le-a prezentat tinerilor francezi istoria mănăstirii şi semnificaţia picturilor care au făcut acest lăcaş de cult celebru în întreaga lume, dar şi elemente specifice tradiţiilor religioase ortodoxe, precum şi detalii referitoare la viaţa de zi cu zi în cadrul unei mănăstiri.

Excursia s-a încheiat cu vizitarea Mănăstirii Humor, unde studenţii, iniţiaţi deja în descifrarea picturilor în frescă, au remarcat elementele comune, dar şi diferenţele coloristice care constituie amprenta specifică acestei mănăstiri.

Duminică, 19 februarie, masteranzii au avut prilejul de a aprofunda elementele referitoare la istoria, cultura şi tradiţiile din Bucovina prin vizitarea a trei obiective turistice de referinţă pentru Suceava: Muzeul Naţional al Bucovinei, Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean.

Cei 13 masteranzi au descoperit evenimente istorice care au marcat istoria României şi a Sucevei, dar şi obiceiuri legate de viaţa de zi cu zi a ţăranului bucovinean. Această „pauză culturală” va fi continuată cu o nouă săptămână de stagiu, de data aceasta centrată pe predare. Stagiul de practică se va încheia vineri, 24 februarie. Este al doilea an când Alianţa Franceză coordonează acest proiect, prin care se doreştepromovarea învățării limbii franceze, dar și încurajarea schimburilor de bune practici cu privire la metodele și tehnicile utilizate la clasă în predarea limbilor străine.

Vă reamintim că Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, continuă proiectul de colaborare cu Institutul Național Superior al Profesoratului și Educației (INSPE) din cadrul Universității Champagne-Ardennes Reims, Franța, prin care, anul acesta, 13 masteranzi francezi desfăşoară stagii de practică pedagogică în 11 instituții de învățământ din Suceava și împrejurimi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei 13 masteranzi francezi care fac practică pedagogică în școli sucevene, încântați de istoria, cultura şi tradiţiile din Bucovina.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei 13 masteranzi francezi care fac practică pedagogică în școli sucevene, încântați de istoria, cultura şi tradiţiile din Bucovina0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei