Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 22 (8246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Expoziția fotodocumentară dedicată lui Nicolae Titulescu, expusă la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția fotodocumentară dedicată lui Nicolae Titulescu a fost expusă la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.Panourile realizate cu prilejul expoziţiei temporare „Nicolae Titulescu. O viață în slujba României”, cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la nașterea marelui om politic și diplomat care, pe drept cuvânt, este numit „omul care a adus România în Europa şi Europa în România”(expoziție organizată de Muzeul Național la Bucovinei, în colaborare cu Muzeul Olteniei din Craiova), constituite într-o expoziție fotodocumentară itinerantă (autordr. Mihai-Aurelian Căruntu),au fost expuse, până de curând, la Școala Generală Siminicea.

Se pare că în 2023, după „dezghețul” vizibil în ceea ce privește numărul de vizitatori din primul an post-pandemic, spun organizatorii, interesul față de expozițiile temporare pe care la poate oferi Muzeul Național al Bucovinei școlilor din județ a sporit considerabil. Astfel, la solicitarea profesorului de istorie Ionel Puha, director adjunct al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, și cu sprijinul directorului acestei instituții, profesor Angelica Chachula, începând cu 27 ianuarie a.c., expoziția menționată va fi expusă, timp de aproape două luni, în cadrul acestei unități reprezentative de învățământ din județul Suceava.

Prin întreaga sa activitate, Nicolae Titulescu a intrat în conștiința națională și europeană ca un diplomat de prim rang, îndeplinind, în frământata perioadă interbelică, funcțiile de ministru plenipotențiar al României la Londra, ministru al Afacerilor Străine la București și președinte al Ligii Națiunilor la Geneva.A fost un veritabil „soldat al Păcii” care a militat pentru scoaterea războiului în afara legii, un talent oratoric remarcabil, înțelegând că Europa este un întreg ce nu trebuie tratat în termenii de Est și Vest. Totodată, a susținut întărirea colaborării dintre națiuni prin încheierea unor pacte regionale, cum a fost cazul Antantei Balcanice, al cărei inițiator a fost, în care fiecare stat să-și păstreze propria individualitate și suveranitate.

„În actualul context internațional, mesajul de pace titulescian este imperios necesar, astfel încât sunt invitați să viziteze această expoziție nu doar elevii, ci și toți iubitorii de cultură și istorie din această localitate bucovineană”, au transmis reprezentanții muzeului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția fotodocumentară dedicată lui Nicolae Titulescu, expusă la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția fotodocumentară dedicată lui Nicolae Titulescu, expusă la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei