Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 264 (8181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Fără Limite”

Tablourile realizate de artistul Ștefan Șerban pot fi admirate la Galeria Zamca, până pe 14 noiembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tablourile realizate de artistul Ștefan Șerban pot fi admirate la Galeria Zamca, până pe 14 noiembrie. Este vorba de 41 de lucrări din colecția „Fără Limite”, care îmbină diverse stiluri, de la peisaj, portret și tehnică mixtă, la ulei pe pânză, acrilice etc.

Lucrările artistului Ștefan Șerban sunt la loc de cinste în Galeria Zamca (situată în incinta Asociației Institutul Bucovina, din strada Zamcei, numărul 17 – în spate la LIDL Mărășești), locație unde acestea pot fi vizitate gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00.

Vernisajul expoziției a avut loc pe 14 octombrie și despre expoziție au vorbit criticul de artă drd. Delia-Ioana Leizeriuc (consilier la Direcția Juețeană pentru Cultură Suceava), alături de curatorul și maestrul caricaturist Mihai Pânzaru PIM. Un plus de valoare a fost adus evenimentului de eleva Adela Șulea, care a susținut un recital de poezie, dar și de artist, care a susținut un moment muzical.

Ștefan Șerban este nepotul scriitorului Fănuș Neagu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Ialomița și absolvent al Universității de Artă „George Enescu” din Iași, promoția 2013, dar și al Școlii de Artă „Vespasian Lungu” din Brăila. Conform organizatorilor, lucrările artistului brăilean au fost expuse și în străinătate, în țări precum Cehia, Marea Britanie, Japonia și Belgia, obținând numeroase premii (Premiul de Excelență la Concursul Internațional de Artă și Grafică din Tokyo, trei premii întâi la Concursul Internațional ,,Tradiții și obiceiuri de iarnă pe ulița mea” la Telenești în Republica Moldova și la Iași).

Criticul de artă drd. Leizeriuc Delia-Ioana a spus că artistul Ștefan Șerban este „o fire puternică și independentă, cu un spirit de inițiativă și organizare aparte, gândire rapidă și calități de lider”. „Artistul creează pas cu pas, un timp și spațiu numai al său, prin care să exprime forța creatoare și un sentiment de firesc. Dobândește o expresie aparte, datorită raportului dintre efectul produs de vibrația cromatică și de semn, în spațiul cromatic pur, iar adâncimea geometrică este înlocuită de adâncimea psihică”, a mai spus criticul de artă.

Expoziția „Fără Limite” poate fi vizitată până pe 14 noiembrie, atunci când Galeria Zamca va deveni gazdă pentru lucrările următorului artist.

Pentru mai multe informații legate de expoziție, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tablourile realizate de artistul Ștefan Șerban pot fi admirate la Galeria Zamca, până pe 14 noiembrie.
 Vizualizări articol: 409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablourile realizate de artistul Ștefan Șerban pot fi admirate la Galeria Zamca, până pe 14 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei