Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 257 (8174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Lansate la Biblioteca Bucovinei

„Poveștile de luni” și „Umbre”, noile cărți ale jurnalistului Neculai Roșca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dubla lansare de carte a jurnalistului Neculai Roșca, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, a adunat atât de mulți oameni încât sala de evenimente s-a dovedit neîncăpătoare.

Zeci de prieteni, colegi din presă, oficialități, profesori, scriitori și membri de familie i-au fost alături în acest important moment în care a depășit urarea „anul și cârlanul”, a regretatului Cornel Grosar, cel care a moderat lansarea primei sale cărți, ba chiar și ambiția de a scoate două cărți la câteva luni distanță una de alta, Neculai Roșca venind acum cu două cărți lansate odată.

„Poveștile de luni” și „Umbre”, noile cărți ale jurnalistului Neculai Roșca, marchează astfel o activitate prolifică a celui care a devenit scriitor după ce a renunțat la funcția de redactor-șef în presa scrisă, orientându-se pe online. Astfel au apărut șapte cărți în patru ani, talentul de povestitor al acestui „Nică” modern transpunându-se în proză, cu întâmplări și personaje reale, dar care par uneori desprinse din basme.

Pentru prima dată, moderator al evenimentului a fost jurnalista Cătălina Biholar, iar alături de ea și de autor au fost directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș, și președintele Societății Scriitorilor din Bucovina, Ovidiu Alexandru Vintilă, cel care a prefațat volumul „Poveștile de luni”.  La „Umbre”, prefața este semnată de criticul literar și prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea A. Diaconu.

Volumele au apărut la Editura „Iuni Smart” din Vicovu de Jos și au fost tipărite la Tipo Tonic Suceava.

Printre cei care au mai luat cuvântul pentru a vorbi despre cărțile lansate ori despre autorul acestora au fost și deputatul Mirela Adomnicăi, prefectul Alexandru Moldovan și primarul Sucevei, Ion Lungu, care i-a propus să sprijine publicarea unei viitoare cărți, mai ales că majoritatea au legătură cu evenimente din istoria Sucevei și cu oameni de-ai locului.

De asemenea, a luat cuvântul fratele autorului, Constantin Roșca,  prorectorul USV Mihai Dimian, precum și scriitorii Constantin Severin, Cezar Straton, Constantin Horbovanu și Constantin Bulboacă.

Printre persoanele publice prezente la dubla lansare de carte s-au mai numărat subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu, vicepreședintele CJ Niculai Barbă, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, viceprimarul Sucevei - Teodora Munteanu, directorul Casei de Pensii, Constantin Boliacu, decanul Facultății de Istorie și Geografie, Florin Pintescu, doctorul în istorie Daniel Hrenciuc, profesorii Petru Tomegea și Constantin Mărgineanu, jurnaliștii Daniela Beale, Relu Ursache, Sorin Avram, Sandrinio Neagu, Adrian Popovici, Valentin Adomnicăi și Mirela Butnariu.

Evenimentul, care a durat aproximativ două ore, s-a încheiat cu un recital la chitară al lui Dorel Mihoc și cu o sesiune de autografe pe cărțile abia lansate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Poveștile de luni” și „Umbre”, noile cărți ale jurnalistului Neculai Roșca.
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Poveștile de luni” și „Umbre”, noile cărți ale jurnalistului Neculai Roșca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei