Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 128 (8045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Au început înscrierile pentru Festivalul de Teatru „Birlic”, Draga Film Fest şi Fălticeni Folk

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 22-28 august, la Fălticeni, se vor desfăşura a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” (FITT „Birlic”), „Draga Film Fest” şi Fălticeni Folk. Pentru cele trei festivaluri organizate de Asociaţia „Fălticeni Cultural” împreună cu parteneri locali şi naţionali, perioada de înscriere este între 23 mai – 7 august 2022.  

Jurizarea secţiunii dedicată trupelor de teatru din ţară şi străinătate, trupe formate din liceeni şi tineri având vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, va avea loc în Sala mare a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi la Sala „Draga Olteanu Matei” cu prezenţa fizică a trupelor de teatru concurente de un juriu format din actori, regizori, coregrafi, studenţi la actorie. La fel se vor face şi jurizările pentru cealaltă secţiune, Monolog/Recitare, care se adresează copiilor şi tinerilor având vârsta cuprinsă între 7-25 de ani.

Aşa cum ne-a precizat preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, cei care doresc să participe la acest festival trebuie să trimită până pe 7 august, pe DVD sau pe stick, pe adresa: Asociaţia „Fălticeni Cultural”, str. Republicii, bl. 32, sc. E, et. 1, ap. 3, înregistrările spectacolelor de teatru şi ale recitărilor de poezie sau monolog. Evaluarea tuturor înregistrărilor trimise va avea loc în perioada 8-14 august, iar anunţarea concurenţilor care au câştigat preselecţia se va face în perioada 15-18 august prin mijloace media şi pe pagina de facebook a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

Juriul va invita la festival 10 trupe de teatru şi maximum 50 de participanţi pentru secţiunea Monolog/Recitare. Durata unui spectacol de teatru nu trebuie să depăşească 120 de minute, maximum 30 de minute fiind acordate montării, iar durata monologului sau a recitării de poezie nu trebuie să depăşească 15 minute. Valoarea totală a premiilor este estimată la 10.000 lei, organizatorii asigurând doar masa şi cazarea participanţilor, fără a le deconta transportul.

 

Draga Film Fest la Fălticeni

Festivalul de film de scurt metraje şi documentare „Draga Film Fest” este organizat în memoria actriţei Draga Olteanu Matei (1933-2020) şi are ca obiectiv principal promovarea şi susţinerea filmului românesc. Festivalul va avea loc tot între 22 şi 28 august, în cadrul festivalului FITT „Birlic”, iar termenul limită de înscriere este 7 august. Festivalul se va desfăşura pe trei categorii, din care două competiţionale. Prima categorie competiţională include secţiunea dedicată filmului de scurt metraj şi secţiunea de film documentar. O altă categorie competiţională este cea dedicată documentarelor de televiziune în care pot fi înscrise filme documentare produse în cadrul televiziunilor.  A treia categorie este dedicată proiecţiei de filme documentare în afara concursului.

Competiţia de film este deschisă regizorilor, producătorilor şi coproducătorilor de film din România şi din Republica Moldova, realizatorilor tv şi studenţilor de la facultăţile de imagine şi regie film. Se acceptă filmele documentare şi de scurt metraj produse după 1 ianuarie 2019, însă „fiind prima ediţie, organizatorii pot accepta şi alte filme produse înainte de data recomandată”. Vor avea prioritate în competiţie filmele prezentate în premieră naţională. Nu se acceptă documentare realizate cu rol de publicitate sau propagandă, iar dacă filmul conţine dialoguri în altă limbă decât română, acestea trebuie subtitrate în limba română. Filmele vor fi trimise pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, prin curierat sau poştă, fiind luate în considerare doar înscrierile finalizate până pe 78 august 2022.

Organizatorii vor acorda şase premii principale (Marele premiu, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun montaj, Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune, Premiul Asociaţiei Fălticeni Cultural), la care se adaugă premii speciale ţi menţiuni.

 

Fălticeni Folk

Festivalul Naţional Concurs pentru Tineret Fălticeni Folk, ediţia a IV-a, se va desfăşura în perioada 22 – 26 august şi este rezervat creatorilor şi interpreţilor de muzică folk, cu vârsta până la 30 de ani. Perioada de trimitere a înregistrărilor pieselor de folk, în format DVD, pentru preselecţie, este 16 mai – 1 august 2022. Evaluarea  tuturor înregistrărilor va avea loc în perioada 2 – 10 august, invitaţiile către cei care au trecut preselecţia urmând a fi trimise în perioada 11 – 20 august.

Juriul va invita în festival, în urma preselecţiei, 9 solişti care vor prezenta în concurs  patru piese (compoziţii proprii sau prelucrări), criteriile de jurizare fiind axate pe calităţile vocale, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezenţa scenică, virtuozitate interpretativă la instrument, valoarea creaţiilor proprii. Juriul este format din personalităţi implicate activ în fenomenul folk românesc şi va acorda premii şi menţiuni în valoare de 5.000 lei.  

Informaţii suplimentare legate de toate secţiunile festivalurilor de teatru, film şi folk puteţi obţine la tel. 0743.102992 sau le puteţi solicita pe adresa de e-mail  asociatiafalticenicultural@yahoo.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început înscrierile pentru Festivalul de Teatru „Birlic”, Draga Film Fest şi Fălticeni Folk.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au început înscrierile pentru Festivalul de Teatru „Birlic”, Draga Film Fest şi Fălticeni Folk0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei