Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 79 (7996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dificultăți

Educația muzeală, mutată în parc, pe holuri și în școli, după „ocupația” Muzeului de Istorie de către Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orele de educație muzeală, care sunt deja o tradiție pentru Muzeul de Istorie din Suceava, au fost mutate în parc și în școli, după ce în clădirea Muzeului de Istorie și a celui de Științe ale Naturii din Suceava s-a mutat și Prefectura Suceava, după incendiul de la Palatul Administrativ, de anul trecut. Astfel, sunt ocupate de Prefectură sala de educație muzeală de la Muzeul de Științe ale Naturii și câteva birouri care înainte erau utilizate în acest scop, sala de conferințe, cea de educație muzeală, sala de expoziții Pod și o serie de birouri, din Muzeul de Istorie.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că acum orele de educație muzeală se desfășoară pe holul de la etajul I al muzeului, dar cu participarea a maximum 12 copii, în școli și online. Când a fost cald, orele s-au desfășurat și în parc. 

Dincolo de faptul că aceste ore au fost inițiate tocmai pentru a aduce copiii la muzeu și a-i familiariza cu aceste spații de cultură și istorie, organizarea lor în afara muzeului ridică și problema accesului copiilor la obiectele de patrimoniu care fac tema educației muzeale. Directorul Ursu a dat ca exemplu păsările împăiate de la Muzeul de Științe ale Naturii. În muzeu, copiilor li se dau toate explicațiile necesare cu păsările în față. Acestea nu pot fi scoase însă în afara muzeului decât în anumite condiții, printre care aprobare de la Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor și de la Muzeul Culturii, conform Legii Muzeelor. „Obiectele muzeale nu pot fi folosite ca recuzită”, a precizat Emil Ursu.

Mutarea Prefecturii la muzeu a dus la reducerea la aproape jumătate a numărului de vizitatori. De exemplu, în primul trimestru al acestui an muzeul a avut 6.862 de vizitatori, față de 11.254 în perioada similară a anului 2019, înainte de pandemie.

Contactat în legătură cu cât timp va mai funcționa Prefectura în clădirea Muzeului de Istorie, prefectul de Suceava, Alexandru Moldova, a declarat că a demarat procedura pentru a obține de la minister fonduri pentru închirierea pe termen lung a unui spațiu adecvat, în paralel cu căutarea unui astfel de spațiu. „Nu știm exact cât va dura, dar am început procedura, conform legii”, a declarat prefectul Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educația muzeală, mutată în parc, pe holuri și în școli, după „ocupația” Muzeului de Istorie de către Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Educația muzeală, mutată în parc, pe holuri și în școli, după „ocupația” Muzeului de Istorie de către Prefectura Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei