Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 286 (7898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lansare carte

Stări, emoții și off-uri transformate în vers „În lipsa vitaminei K”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent, la Gura Humorului, a avut loc lansarea celui de-al  cincilea volum al scriitoarei Mihaela Drelciuc Nistor - „În lipsa vitaminei K”. Și fotograful Cezar Gabriel Popescu a avut ceva de spus în această carte, prin imagini, o continuare a mesajului transmis de autoare. Despre carte, fotografii şi autor au vorbit profesorul Gheorghe Solcan şi artistul plastic Radu Bercea.

Volumul de versuri „În lipsa vitaminei K”, apărut recent la editura SMArt din Gura-Humorului,  conține poezii scrise în perioada anului 2019.

„Oarecum catatonic (mai fain spus – pierdut în spațiu) sau suferind de dublă personalitate, menționatul interval de timp a facilitat actul transformării în text literar a stărilor, a emoțiilor fie ele pozitive ori negative, a fixismelor particularizante, a off-urilor și a uff-urilor determinate de un secol blurat de ifose etice, religioase, politice, intelectuale, mai general de atât, supărător de umane și smulse evului mediu reloaded.

Un preaplin incendiar, o amplă metaforă independentă lăsând uneori scriitorul nedumerit, perplex de-a dreptul în fața autosuficienței acesteia, un monolog la lună plină când planeta Venus face conjuncție cu Pluton, o exuberanță suculentă a durerii, lumi gravide ce se scarpină în cap cu bețișoare bandajate în doruri și încă multe altele poate fi această plachetă. Finalul îi va umple lipsa din titlu cu trombocite preocupate de vindecarea frumuseții speciale a lumilor posibile și imposibile ale viitorului. De la prea mult science-fiction&fantasy ni se trage! Fotografiile ce vin să desăvârșească peisajul selenar al cărții au fost realizate de Cezar Gabriel Popescu. Fosta colonie minieră Tarnița a permis fantasmarea imagistică. În rest, acest panoramic abstract nu se poate încheia decât cu eterna invitație la <cetit>, trăit, descifrat, înțeles și fructificat”, a precizat autorea volumului, prof. Mihaela Drelciuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stări, emoții și off-uri transformate în vers „În lipsa vitaminei K”.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stări, emoții și off-uri transformate în vers „În lipsa vitaminei K”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei