Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 274 (7886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nevoia de lectură

20 de edituri din cinci țări, la Salonul Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”, în USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe parcursul a două zile, în perioada 25-26 noiembrie, Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza, în parteneriat cu Centrul de Reuşită Universitară şi Alianţa Franceză din Suceava, cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte ”Alma Mater Librorum”.

Organizat în format hibrid și dedicat Zilei Bucovinei, după o întrerupere de un an, singurul Salon de Carte din România organizat de o universitate într-o universitate se bucură, la această nouă ediţie, de o participare largă din cinci țări: Republica Moldova, Ucraina, Franţa, Statele Unite ale Americii şi România.

Vor fi prezente, cu standuri, 20 de edituri, case editoriale și librării, în format fizic sau online. Dezbaterile care structurează evenimentele salonului de carte vor avea șase axe importante de analiză: Publicarea, editarea şi accesul la publicaţii - moderat delector univ. dr. Victor-Andrei Cărcăle, Nevoia de lectură, nevoia de informare- moderat de asistent univ. dr. Costel-Ioan Cioban,Când, cum şi ce mai scriem?,cu moderator bibliotecar Ramona Ţabrea, Ziua Internaţională a Profesorului de Limbă Franceză, moderator lector univ. dr. Mariana Şovea, Diversificarea formelor de lectură, moderator asistent univ. dr. Ioan Fărmuş, Noi experiențe ale vieții, având moderator lector univ. dr. Marius Cucu.

În cadrul evenimentului vor avea loc peste 30 de lansări şi prezentări de carte şi reviste, conferinţe, numeroase întâlniri cu autorii sau editorii, cu personalităţi ale culturii româneşti şi străine, cu tineri creatori de literatură. Cea mai mare parte a acestor mult așteptate întâlniri se vor desfăşura în holul central al Corpului Istoric al USV, în Sala de lectură „Mihail Iordache” şi în Sala de Lectură Periodice din Corpul A. Invitatul de Onoare al salonului internațional de carte din acest an va fi

Editura Cartier din Chişinău.

La fel ca în edițiile precedente, salonul de carte din cadrul USV lansează manifestări în jurul ideii de lectură, descoperă şi promovează tinere talente, încurajează cercetarea ştiinţifică, iar dialogul generațiilor devine unul dintre punctele de atracţie care identifică evenimentul, în cadrul lui fiind înmânate peste 50 de diplome de participare  și 12 diplome speciale. Salonul de Carte ”Alma Mater Librorum” este deschis publicului larg, accesul făcându-se pe baza certificatului de vaccinare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de edituri din cinci țări, la Salonul Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”, în USV.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
20 de edituri din cinci țări, la Salonul Internațional de Carte ”Alma Mater Librorum”, în USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei