Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2021 - Anul XXVI, nr. 258 (7870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

2-28 noiembrie 2021

Expoziția taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a IX-a, poate fi vizitată în foaierul Muzeului de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 2-28 noiembrie 2021, sunteți așteptați în foaierul Muzeului de Istorie să vizitați expoziția taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a IX-a, organizată anul acesta, în luna august, în localitatea Vama.

28 de lucrări semnate de artiștii Liviu Suhar de la Iacobeni, Iurie Matei de la Chișinău, Margareta Catrinu de la Cluj-Napoca, Camelia Rusu Sadovei de la Suceava, Niculai Moroșan de la Siret, Valeriu Șușnea de la Buzău, Victor Frimu și Radu Negru de la Chișinău, Loredana Ceică de la Suceava, Sorin Purcaru și Cristian Diaconescu de la Iași, Pușa Pâslaru și Lucia Pușcașu de la Suceava, Elisa Comșa de la Cluj-Napoca pot fi admirate în foaierul Muzeului de Istorie Suceava.

Proiectul cultural se desfășoară în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAPR). Conform artistului plastic Camelia Sadovei, președintă a UAP - Filiala Suceava, „proiectul a avut ca obiectiv principal, la început, îmbogățirea patrimoniului colecției de artă contemporană de la Suceava cu o sumă de noi lucrări semnate de artiști valoroși la nivel local, național și internațional.”

 

Simpozioane de artă plastică contemporană

Artiștii care au participat la acest proiect cultural transmit publicului faptul că taberele Muzeului Național al Bucovinei au devenit ocazii fertile pentru a descoperi „opinii și discursuri artistice inedite, de înaltă ținută culturală, de a identifica probleme profesionale comune și de a transforma aceste oportunități în adevărate simpozioane de artă plastică contemporană”.

Artistul plastic Camelia Sadovei a remarcat faptul că „ediția acestei tabere de la Vama, din august 2021, cu toate marcajele impuse de restricțiile asumate, a însemnat, cu atât mai mult, un prilej de dezbatere și prezentare a modului în care fiecare participant este exponentul vremii sale. Pe simezele expoziției de prezentare a lucrărilor participanților sunt viziuni și concepte personale cizelate cu înalt profesionalism.”

 

94 de artiști plastici au îmbogățit colecțiile muzeului sucevean

Directorul general al Muzeului Național al Bucovinei, Constantin  Emil Ursu, a declarat: „Tabăra de pictură organizată de Muzeul Național al Bucovinei se apropie de sărbătorirea unui deceniu de existență. De-a lungul timpului au existat mai multe locații, toate surse de inspirație, la Pătrăuți, Călinești, Sucevița, Cacica sau Vama. La fiecare ediție, lucrările artiștilor participanți au oferit motive de încântare, de reflecție, de mărturisire. Colecțiile Muzeului Național al Bucovinei s-au îmbogățit an de an cu frânturi de sensibilitate exprimată plastic, oferind la schimb posibilitatea întâlnirii unor spirite aflate mereu în căutare, ocazii pentru împărtășiri teoretice și, cu siguranță, prilejul multor discuții tehnice. De-a lungul celor nouă ediții, 94 de artiști plastici au îmbogățit colecțiile muzeului sucevean cu peste 300 de lucrări, o contribuție importantă la memoria spiritului acestor locuri.”

 

Măsuri care trebuie respectate

Intrarea la expoziția din foaierul Muzeului de Istorieeste gratuită, cu respectarea legislației în vigoare, publicată pe 25 octombrie 2021, care stabilește măsurile care se aplică pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19: „Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

De asemenea, aceste măsuri nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a IX-a, poate fi vizitată în foaierul Muzeului de Istorie.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția taberei de pictură a Muzeului Național al Bucovinei, ediția a IX-a, poate fi vizitată în foaierul Muzeului de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei