Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 230 (7842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Cultural

„Păstrează-ți sufletul în bucurie!”, proiect educativ de predare a limbii franceze, la Seminarul Teologic Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Seminarul Teolog Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din  municipiul Suceava a avut loc miercuri, 29 septembrie 2021, deschiderea oficială a Proiectului Educativ „Garde ton esprit dans la joie!” („Păstrează-ți sufletul în bucurie!”), proiect care propune învățarea limbii franceze într-un mod modern.

Proiectul își propune să dezvolte competența de comunicare în limba franceză a elevilor de seminar teologic ortodox, în vederea posibilității de a studia sau de a sluji în diaspora francofonă, de a face misiune pastorală în țările vorbitoare de limbă franceză, precum și dobândirea de cunoștințe necesare, limbajul liturgic și teologic, expresii și limbaj bisericesc contemporan. Astfel, în cadrul proiectului educativ propus, elevii au ocazia să participe la activități de tip: atelier de traducere texte liturgice și literatură patristică, întâlniri cu invitați, vizionare filme documentare și audiție, realizarea unor mape tematice.

În cuvântul de deschidere, directorul Seminarului Teologic Liceal, arhid. pr. prof. dr. Bogdan Hrișcă, a subliniat necesitatea derulării unui astfel de proiect, care se adresează în acest an școlar în special elevilor de clasa a IX-a, reprezentând „o oportunitate de studiu modern a limbii franceze, mai ales în contextul actual al societății contemporane, care a manifestat în ultimele decenii schimbări majore de gândire și manifestare a vieții spirituale, printr-o adaptare la nou, influențată fiind de fuziunea elementelor sacru și profan ale spațiului românesc cu cel european”.

Inițiatorul și coordonatorul acestui demers didactic extrașcolar, pr. prof. Bogdan-Constantin Feștilă, a prezentat în activitatea de debut a proiectului nevoia derulării unui astfel de proiect. Părintele profesor Bogdan Feștilă a explicat și a argumentat în fața elevilor faptul că „învățarea limbii și a culturii franceze rămâne astăzi o prioritate pentru învățământul românesc, motiv pentru care proiectul intitulat „<Garde ton esprit dans la joie!> (Păstrează-ți sufletul în bucurie!) dorește să motiveze elevii Seminarului Liceal Teologic Ortodox <Mitropolitul Dosoftei> din Suceava să studieze și să descopere spațiul liturgic francofon, deschizându-le oportunități de studiu ale registrelor lexicale biblice, teologice, liturgice, precum și învățarea expresiilor și limbajului bisericesc, dar și descoperirea vieții bisericii în diaspora Franței, cultura religioasă a zonei.”

Organizatorii acțiunii culturale ne-au spus că elevii au fost foarte încântați de ideea derulării unui astfel de proiect, de activitățile derulate în cadrul primei întâlniri. „Elevii au descoperit prin activități de tip joc și joacă, lectură audio, lectura imaginii, cântec și dialog spontan, cuvinte noi și expresii din vocabularul liturgic francez. Activitățile propuse în cadrul proiectului se vor desfășura săptămânal, fiind așteptați pe viitor, în cadrul următoarelor întâlniri, diverși invitați precum profesori, preoți din diaspora sau vorbitori nativi de limbă franceză, dorindu-se a se realiza diverse parteneriate cu instituții culturale și educaționale”, a completat pr. prof. Bogdan-Constantin Feștilă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Păstrează-ți sufletul în bucurie!”, proiect educativ de predare a limbii franceze, la Seminarul Teologic Suceava.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Păstrează-ți sufletul în bucurie!”, proiect educativ de predare a limbii franceze, la Seminarul Teologic Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei