Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 120 (7732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Muzeul Etnografic

Tinerii din ATOS, de la Atelierul de Artă Populară - Cusături, la șezătoare, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), de la Atelierul de Artă Populară - Cusături, au avut parte sâmbătă, 22 mai, de un schimb de experiență interesant la Muzeul Etnografic Vatra Dornei, unde au participat la o adevărată șezătoare.

Oameni pricepuți i-au îndrumat pe tineri cu dragoste în deslușirea meșteșugurilor populare. După cum ne-a spus coordonatorul ATOS, pr. Justinian-Remus Cojocar,la Muzeul Etnografic Vatra Dornei tinerii au descoperit portul popular și obiectele expuse care provin din zona Dornelor, cât și din alte vetre folclorice importante ale Bucovinei: Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Solca, Stupca, Frătăuți, Drăgoiești, Marginea, Păltinoasa, Mănăstirea Humorului și Izvoarele Sucevei. „În cadrul șezătorii, tinerii au beneficiat de un atelier de încondeiat ouă cu meșterul popular Nicoleta Irimescu. Doamna dr. Constanța Cristescu le-a vorbit despre costumul popular și a dăruit fiecăruia <Ghidul iubitorilor de folclor>, o carte semnată de dânsa, în calitate de consultant artistic muzicolog. Doamna Victoria Candrea a prezentat o lecție de tors. Doamna Domnica Netea a oferit o lecție de cusut cu mărgele și doamna Lorica Botta le-a vorbit despre importanța cusutului și despre mândria de a-ți coase singur cămașa”, a povestit pr. Justinian-Remus Cojocar.

Tinerii au promis că vor continua și acasă să lucreze ceea ce au învățat de la meșteri consacrați și se vor strădui să-și termine propriile cămăși cusute. „Mulțumim doamnelor de la Muzeul Etnografic, în special doamnei muzeograf Minorica Dranca și, nu în ultimul rând, doamnei Monica Balațchi, care are grijă multă de instruirea tinerilor noștri. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate!”, a completat coordonatorul tinerilor din ATOS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii din ATOS, de la Atelierul de Artă Populară - Cusături, la șezătoare, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tinerii din ATOS, de la Atelierul de Artă Populară - Cusături, la șezătoare, la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei