La Muzeul de Istorie Suceava, în spațiul numit „Cafeteria”, puteți să vizitați, în perioada 1 – 30 aprilie 2021, expoziția „Comorile Cracoviei”, care prezintă o poveste despre orașul-sediu al regilor polonezi, fostă capitală a țării, tezaur de opere de artă și suveniruri naționale, înscrise într-un ansamblu arhitectural unic. Expoziția, pregătită de Centrul Internațional de Cultură al orașului Cracovia, elaborată în versiunea românească de Institutul Polonez din București, va putea fi văzută la Muzeul de Istorie Suceava, în perioada 1 – 30 aprilie 2021. Pe cele 19 planșe sunt prezentate comori ale orașului – opere de artă și arhitectură, monumente și exemple de patrimoniu ridicate la rangul de capodopere. „Acestea permit urmărirea istoriei metropolei încă din Evul Mediu, prin dezvoltarea orașului în vremurile lui Cazimir cel Mare, ale dinastiei Jagiellone și ale epocii renascentiste, decăderea din perioada stăpânirii suedeze, a împăraților Poloniei și până în zilele noastre. Se îmbină astfel, în mod creativ, prezentul cu moștenirea bogată a istoriei Cracoviei de peste o mie de ani”, spun organizatorii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Comorile Cracoviei”, la Muzeul de Istorie Suceava.
Expoziția „Comorile Cracoviei”, la Muzeul de Istorie Suceava0.05
Comentarii
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii. 2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste. 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul. 4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.