Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 69 (7681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gest de aprecieri

Pictură cu chipul lui I.G. Sbiera, donată Bibliotecii Bucovinei de un artist din Cernăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O pictură care îl reprezintă pe marele istoric și folclorist Ion G. Sbiera a fost donată Bibliotecii Bucovinei din Suceava care îi și poartă numele. Opera este creația unui artist din Cernăuți, Mihai Alisavetei, are dimensiunile de 120x150 centimetri, și a fost realizată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la moartea lui I.G. Sbiera. Pictura trebuia să ajungă la Suceava încă din 2016, dar din diverse motive a fost adusă abia recent. Până să ajungă la Biblioteca din Suceava, opera a fost păstrată la sediul Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți.

”În toamna anului 2016, când s-a împlinit un secol de la moartea celui care a fost unul din membrii fondatori ai Academiei Române, am participat la Cernăuți la vernisajul picturii care îl reprezintă pe I.G. Sbiera. Cu acel prilej, artistul ne-a promis că va dona pictura instituției noastre. Vreau să îi mulțumesc pe această cale și să îl asigur că apreciem gestul. Practic, acest dar este rodul colaborării intense pe care o avem cu organizațiile și instituțiile culturale ale românilor din Cernăuți”, a arătat Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” Suceava.

Pictura urmează să fie înrămată și expusă în holul de la intrarea în Corpul A al Bibliotecii Bucovinei în locul unei fotografii care îl reprezintă tot pe I.G. Sbiera. Gabriel Cărăbuș a mai precizat că în toamna acestui an, dacă pandemia o va permite, intenționează să-l invite la Suceava pe Mihai Alisavetei, autorul picturii, pentru o întâlnire cu publicul și pentru a-și prezenta opera.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pictură cu chipul lui I.G. Sbiera, donată Bibliotecii Bucovinei de un artist din Cernăuți.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pictură cu chipul lui I.G. Sbiera, donată Bibliotecii Bucovinei de un artist din Cernăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei