Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2020 - Anul XXV, nr. 97 (7402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Început de primăvară

Expoziția online de pictură, grafică și sculptură „Dascăl și artist” a reunit zeci de profesori de arte vizuale din țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de profesori de arte vizuale din Suceava, Iași, Cluj-Napoca, Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Sibiu au participat cu lucrări la Expoziția online de pictură, grafică și sculptură „Dascăl și artist”, care a fost lansată în preajma sărbătorilor pascale.

Evenimentul este rezultatul unui proiect anual, organizat de inspectorul şcolar pentru arte prof. Loredana Mihaela Ceică, care urmăreşte, încă de cum cinci ani, promovarea şi susţinerea cadrelor didactice cu activitate în domeniul artelor vizuale. Pe pagina de Facebook a proiectului Dascăl și Artist, puteți admira lucrările tuturor participanților la expoziția online.

„Cunoaşterea artistică înseamnă un proces de descifrare a limbajului şi de continuă descoperire prin efort şi căutări proprii, iar artiştii care expun sunt reale exemple de talent, devotament, atât faţă de artă, cât şi faţă de profesiunea lor, cea de dascăl, în care îşi împărtăşesc cu drag cunoştinţele şi experienţele elevilor lor”, este de părere criticul de artă Delia Leizeriuc, prezentă la vernisajele anterioare ale expoziției ”Dascăl și artist”.
Printre profesorii suceveni care au expus online se numără Loredana Mihaela Ceică, pictorul Cătălin Alexandru Chifan, Florin Batîr Rusu, care s-a ocupat și de punerea în valoare, cu răbdare și pricepere, a întregii expoziții online, Geanina Chilimon, Traian Chilimon și mulți alți profesori talentați.Lucrările de artă trebuie văzute, înţelese şi judecate printr-o concepţie estetică complexă, luând în considerare convingerile artistice ale creatorilor, spunea Delia Leizeriuc, lucru care, pe perioada pandemiei, se poate face doar online.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția online de pictură, grafică și sculptură „Dascăl și artist” a reunit zeci de profesori de arte vizuale din țară.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția online de pictură, grafică și sculptură „Dascăl și artist” a reunit zeci de profesori de arte vizuale din țară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei