Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 ian 2020 - Anul XXV, nr. 15 (7320)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Întâlnire cu scriitorul și istoricul literar Nicolae Dabija, la Universitatea Suceava și Biblioteca Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” organizează marți și miercuri, 21, respectiv 22 ianuarie, o serie de evenimente al căror invitat este scriitorul și istoricul literar Nicolae Dabija, membru de onoare al Academiei Române.

Astăzi, de la ora 9.30, la Biblioteca USV este programat vernisajul ”Cartea din Basarabia la USV”, urmat de ”Manuscrise coșeriene” și ”Cartea rară despre Basarabia” (Corp A) și o întâlnire cu cititorii, în sala de lectură ”Mihail Iordache”. Activitățile sunt coordonate de prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu.

De la ora 11.00, în sala de festivități ”Dimitrie Leonida”, corp D, etaj 3, Nicolae Dabija va conferenția pe temele ”Rezistența prin cultură” și ”Eugen Coșeriu, DHC al Universității Ștefan cel Mare”, moderator – conf. univ. dr. Mariana Boca.

De asemenea, scriitorul basarabean Nicolae Dabija va fi prezent și la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, miercuri, 22 ianuarie, începând cu ora 11.00. Manifestarea se va desfășura sub semnul celebrului vers al lui Nichita Stănescu: „Limba română este patria mea”. Moderatorul evenimentului va fi Alexandru Ovidiu Vintilă.

Organizatori sunt Consiliul Județean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni și Asociația cultural-științifică „Crai Nou”.

Nicolae Dabija este un cunoscut scriitor basarabean, membru de onoare al Academiei Române și membru-corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, poet, eseist și prozator, cu o activitate prodigioasă, autorul unui număr impresionant de cărți, redactor-șef al săptămânalului „Literatura și Arta”, editat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, care a avut un rol important în lupta de renaștere națională de la sfârșitul anilor 80. În perioada sa de glorie, revista depășea tirajul de 260.000 de exemplare.

Afost deputat în Sovietul Suprem al RSS Moldovenești (1989-1991) și în Parlamentul Republicii Moldova (1991-1994, 1998-2001).

În calitate de redactor-șef al săptămânalului „Literatura și Arta”, a avut un rol important în mișcarea de renaștere națională din Republica Moldova de la sfârșitul anilor '80.

Nicolae Dabija este președinte al Forumului Democrat al Românilor din Republica Moldova (din 2005) şi președinte al Mișcării „Sfatul Țării-2” (din 2016).

"Unirea e inevitabilă. De asta se tem cel mai mult Dodon și Moscova...Generațiile tinere își văd locul lor în Europa, în România. Fără România, Republica Moldova nu are nici un viitor", spunea Nicolae Dabija.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire cu scriitorul și istoricul literar Nicolae Dabija, la Universitatea Suceava și Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Întâlnire cu scriitorul și istoricul literar Nicolae Dabija, la Universitatea Suceava și Biblioteca Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei