Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 285 (7286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Scriitorul Constantin Severin şi-a lansat miercuri romanul ”Bibliotecarul Infernului”, la Biblioteca Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea romanului ”Bibliotecarul Infernului” a beneficiat miercuri de o prezenţă numeroasă din partea prietenilor cărţii şi ai autorului Constantin Severin, în cadrul manifestării organizate în cadrul Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” din Suceava. 

Începând cu ora 13.00, scriitorul Constantin Severin a invitat publicul sucevean iubitor de carte la lansarea noului său roman, în cadrul sălii de artă „Elena Greculesi”.

În mijlocul unei audienţe numeroase, în cadrul căreia au fost remarcaţi oameni de cultură suceveni, apropiaţi ai scriitorului, oameni de presă, dar şi tineri elevi ai unor instituţii de învăţământ din municipiu, atraşi spre cultură de dascălii lor, s-a vorbit despre noul roman al autorului, carte care se poate procura începând de luni, 2 decembrie 2019, de la Alexandria Librării din municipiul Suceava şi din ţară, ori prin comandă online de pe site-ul editurii Cartea Românească Educaţional.

Cuvântul de deschidere l-a avut Gabriel Cărăbuş, directorul bibliotecii sucevene, care a remarcat faptul că autorul, fost bibliotecar al instituţiei centrale, măcar prin intermediul titlului acestui roman atrage atenţia asupra unei profesii, transmiţând mulţumiri autorului din partea foştilor săi colegi. A urmat o prezentare a noului roman făcută de conferenţiar universitar dr. Olga Gancevici, care a redat o parte din simbolistica folosită de autor: ”Cartea reprezintă un conglomerat de imagini, simboluri, întâmplări, în mare majoritate chiar reale, scrisă sub ochii cititorului, o carte complexă, o sinteză la care poate ajunge doar un artist trecut prin experienţe diverse, printre care cea de pictor, poet, jurnalist sau bibliotecar la secţia de artă. O carte impresionantă prin tot, formula narativă, jocul cu cititorul, erudiţie. Este scrisă responsabil, cu mare curaj, de un scriitor puternic şi excepţional de curios în ceea ce înseamnă cunoaştere, drept urmare romanul se citeşte la fel, în mod asumat şi responsabil.”

Enrique Nogueras, profesor universitar de origine spaniolă şi apropiat al autorului Constantin Severin, a adăugat: ”Mie mi se pare o carte foarte documentată, bogată în informaţii, şi felicit autorul. Sunt sigur că este o carte care va face mult bine cititorului care o va lectura.” Alexandru Ovidiu Vintilă, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, invitat la eveniment, a făcut şi el câteva remarci la adresa lucrării şi a autorului: ”Povestea bibliotecarului infernului nu este pentru autorul romanului decât un pretext pentru a dezbate, cu ton eseistic pe alocuri, problematica vieţii şi a morţii, a capacităţii fiinţei umane de a se desprinde de condiţia comună a muritorului. Noi am spune că în roman îl regăsim pe însăşi autorul lui, pasionat de filozofie şi istorie, de studii culturale, fin observator al naturii umane, veşnic admirator al femeii frumoase, preocupat să descrie locuri pe care le-a văzut sau pe care şi le-a imaginat. Un roman alert, o frescă de istorie personală, care se împleteşte în permanenţă cu istoria mare, despre aparenţă şi esenţă, despre căutarea sinelui şi nemurire.”

Impresionat de audienţa numeroasă, autorul Constantin Severin a ţinut să le mulţumească tuturor şi a vorbit despre munca depusă la realizarea romanului: ”Eu vreau să vă spun că facerea şi naşterea acestui roman au durat nouă ani. Până acum doi ani scrisesem doar două capitole şi credeam că este un proiect eşuat, era nevoie de prea multă documentare, însă din decembrie anul trecut, timp de cinci luni, am scris încontinuu, în fiecare zi. Aş vrea să mulţumesc tuturor participanţilor la acest eveniment important pentru bibliografia mea spirituală şi vechilor mei prieteni care au vorbit atât de emoţionant.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorul Constantin Severin şi-a lansat miercuri romanul ”Bibliotecarul Infernului”, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scriitorul Constantin Severin şi-a lansat miercuri romanul ”Bibliotecarul Infernului”, la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post) Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul Crăciunului, în Bucovina şi Moldova. Poate nu e o descriere îmbietoare, dar pentru cine le gustă, vărzările bine... Citeşte