Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 213 (7214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Duminică

Lansare de carte Alexa Paşcu - “Iubiri zbuciumate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 15 septembrie, începând cu ora 16,30, scriitorul fălticenean Alexa Paşcu îşi va prezenta, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni, volumul de proză “Iubiri zbuciumate”.  

Ultimul roman al lui Alexa Paşcu, care a văzut de curând lumina tiparului la Editura „Timpul” din Iaşi, este o pledoarie pentru statornicia vieţii de familie, pentru o relaţie bazată pe sinceritate şi răbdare, respect şi, de bună seamă, pe întreţinerea focului sacru al iubirii. Romanul invită cititorul la o lectură agreabilă şi, de ce nu, la o serioasă cugetare asupra rostului întemeierii unei familii armonioase şi durabile.

Textul autorului confirmă în mod implicit deviza biblică conform căreia ceea ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă, iar în personajul principal, Tudor Movileanu (un personaj cinstit din secolul trecut, dornic de autoperfecţionare, care, intrat în angrenajul social al vremii, este nevoit să facă compromisuri), în mama iubitei sau în profesorul de sport (un individ fără scrupule care va profita de inocenţa unei eleve) se pot regăsi oameni obişnuiţi de oriunde, care au avut poveşti de viaţă asemănătoare. Cu o bogată experienţă de viaţă, autorul realizează o construcţie a vieţii de familie româneşti, care, la un moment dat al poveştii, ajunge la ecuaţie încâlcită pentru care nici unul dintre soţii Tudor şi Mariana nu găseşte rezolvarea. Cum întotdeauna există o soluţie, cei doi cred că au nevoie de reflecţie în singurătate, fiecare din ei ajungând la un duhovnic iscusit unde se despovărează de întreaga energie negativă şi reintră în comuniune, regăsindu-şi plăcuta cumpăneală a unei case de piatră, cu un nou liant – acela al unui copil ce urmează să vină pe lume.

Evenimentul va fi prezentat şi moderat de scriitorii suceveni Mihaela Grădinariu şi Ioan Ţicalo.

 

Alexa Paşcu, scriitor şi om al cifrelor

Alexa Paşcu s-a născut pe 11 martie 1951, în satul Movileni, comuna Ciumuleşti (Vadu Moldovei), sat evocat de Mihail Sadoveanu sub numele de Cucuieţi, în cartea „Cocostârcul albastru”. După absolvirea Facultăţii de Ştiinţe Economice din Iaşi, lucrează la Direcţia Agricolă Suceava, Întreprinderea Chimică, Banca Agricolă, Întreprinderea Comercială de Stat şi BCR Fălticeni.

În anii ‘70 devine membru al Cenaclului literar „Eugen Lovinescu”, care funcţiona la Casa de Cultură din Fălticeni, cenaclu înfiinţat la data de 21 decembrie 1968 şi condus, rând pe rând, de Mioara Gafencu, regretatul profesor, scriitor şi folclorist Vasile G. Popa, mentor al lui Nicolae Labiş, şi Nicolae Sturzu.

Colaborează la mai toate periodicele fălticenene apărute după 1990, cum ar fi „Observator” şi „Interferenţe”. Din anul 1995, îşi adună versurile în volume, apoi aduce în atenţie o piesă de teatru după care urmează proza scurtă, roman şi memorialistică, având peste 15 cărţi publicate. În ultimii ani, scrierile sale şi volumele publicate au fost premiate la mai multe concursuri de renume judeţene şi naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte Alexa Paşcu - “Iubiri zbuciumate”.
 Vizualizări articol: 1785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lansare de carte Alexa Paşcu - “Iubiri zbuciumate”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei