Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2019 - Anul XXIV, nr. 201 (7202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 7 septembrie

Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat – Mina Pâslaru”, ediţia a VIII-a, la Sadova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat – Mina Pâslaru”, ediţia a VIII-a, se va desfăşura sâmbătă, 7 septembrie, la Sadova. Maria Surpat şi Mina Pâslaru, interprete unice ale doinei şi cântecului bucovinean, personalităţi artistice marcante ale comunei Sadova, au fost alături o viaţă şi aşa şi-au dorit să rămână. De aceea, Centrul Cultural „Bucovina” şi Primăria Comunei Sadova, care au iniţiat acest festival, îşi propun descoperirea şi promovarea tinerelor talente, promovarea şi valorificarea folclorului muzical specific zonelor reprezentate de concurenţi, promovarea stilului interpretativ al concurentului.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: Secţiunea “Maria Surpat” - copii şi tineri - trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 10-14 ani, 14-18 ani; Secţiunea „Mina Pâslaru” - maturi - folclor consacrat şi prelucrat, cu vârste cuprinse între 18-26 de ani, 27-35 de ani.

Soliştii vocali din secţiunea I, categoriile de vârstă 6-10 ani, 10-14 ani, vor prezenta două cântece, cu tempouri diferite, dintre care unul fără acompaniament (nu este obligatoriu doină sau baladă) şi unul cu acompaniament.
Concurenţii secţiunii I, categoria de vârstă 14-18 ani, şi secţiunii a II-a (toate categoriile de vârstă) vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă - obligatoriu) şi una cu acompaniament orchestral. Piesele trebuie să fie din zona etnofolclorică din care provine concurentul. Pentru concurenţii secţiunii a II-a, una dintre cele două piese este obligatorie din repertoriul Minei Pâslaru.
În alegerea repertoriului se va ţine cont de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică.
Concurenţii vor respecta precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concurs.

 

Concurenţii care au obţinut trofeul festivalului în ediţiile anterioare nu mai pot participa în concurs

Repetiţia cu orchestra va avea loc în ziua concursului, 7 septembrie 2019, la ora 9.00, la Căminul Cultural din Sadova, urmând ca la ora 13.00 să înceapă concursul. Concurenţii nu se vor putea înscrie în aceeaşi zi.

Fişa de înscriere, însoţită de partitura muzicală pentru piesa a II-a şi o copie BI/CI, se va expedia pe adresa Centrului Cultural „Bucovina”, str. Universităţii, nr. 48, cod 720228, fax 0230/530126 sau la Primăria comunei Sadova telefon/fax 0230/314 200 până la data de 30 august 2019, pentru a da posibilitate orchestrei să asigure o mai mare operativitate în desfăşurarea concursului.

Concurenţii care au obţinut trofeul festivalului în ediţiile anterioare nu mai pot participa în concurs. Juriul va fi alcătuit din personalităţi de seamă din domeniul cercetării şi interpretării folclorului românesc (etnomuzicologi, folclorişti, interpreţi consacraţi, redactori muzicali, profesori, dirijori).
Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi de valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, precum şi de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de către participanţi.
Juriul are latitudinea de a nu acorda unele premii sau de a le redistribui.
Pentru relaţii suplimentare, vă puteţi adresa la Centrul Cultural „Bucovina”, telefon/fax 0230/530126, sau la Primăria comunei Sadova, telefon/fax 0230/314 200.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat – Mina Pâslaru”, ediţia a VIII-a, la Sadova.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Maria Surpat – Mina Pâslaru”, ediţia a VIII-a, la Sadova0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei