Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 147 (7148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătorile Memoriei

Lansarea volumului „Trei flăcări şi o speranţă” de Mădălina Boca, la Centrul Cultural Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Cultural Bucovina va avea loc joi, 4 iulie, de la ora 16:00, în cadrul manifestărilor „Sărbătorile Memoriei – Ziua Scrisului Bucovinean”, lansarea volumului „Trei flăcări şi o speranţă”, semnat de eleva Mădălina Boca, care a absolvit anul acesta clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Botoşana şi a obţinut note mari şi la evaluarea naţională. Autoarea cărţii va susţine şi un recital la pian. Invitată la eveniment este şi interpreta de muzică populară Laura Olteanu, care va susţine un minirecital.

În cadrul evenimentului, Mădălina Boca va primi din partea organizatorilor titlul de „Eroină a scrisului bucovinean”. Mădălina Boca suferă de o boală rară, numită osteogeneză imperfectă, cunoscută popular ca boala oaselor de sticlă. Viaţa Mădălinei Boca a fost legată mai mult de spitale, de tratamente, într-un cuvânt, de suferinţă. Însă ea a ales să lupte şi să se bucure de fiecare clipă a vieţii. Mulţi ani a făcut tratament la o clinică din Bucureşti, după care, cu eforturi financiare foarte mari, familia a dus-o pe fetiţă la Institutul ortopedic din Bologna – Italia, unde a fost supusă unor noi investigaţii, tratamente şi cinci intervenţii chirurgicale foarte complicate, apoi a ajuns la Spitalul pentru Copii Shriners din Montreal – Canada.

După cum ne-a spus şi tatăl Mădălinei, Gheorghe Boca, fericit de performanţele Mădălinei atât la învăţătură, cât şi pe plan artistic (muzică, scris), în acest moment „mica scriitoare” începe un nou capitol din viaţa ei, la un liceu sucevean. Mădălina trebuie să se mute cu părinţii de la Botoşana în municipiul Suceava, pentru a fi mai uşor cu transportul la şcoală, adolescenta fiind dependentă de un scaun cu rotile. Adolescenta a trecut de-a lungul vieţii fragede prin numeroase intervenţii chirurgicale, fizioterapii, terapii ocupaţionale şi recuperare, tratamente inovative care au ajutat-o să fie omul de astăzi, mereu cu zâmbetul pe buze, capabil să facă multe lucruri şi să se bucure din plin de viaţă. Mădălina Boca vă aşteaptă joi, 4 iulie, de la ora 16:00, la Centrul Cultural Bucovina, la o întâlnire de suflet, la o întâlnire de poveste, la... „Trei flăcări şi o speranţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea volumului „Trei flăcări şi o speranţă” de Mădălina Boca, la Centrul Cultural Bucovina.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea volumului „Trei flăcări şi o speranţă” de Mădălina Boca, la Centrul Cultural Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Păpăleac (papă de leacuri) Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau uşor şi bătrânii care sufereau mereu de tuse. Nu este ceva recomandabil pentru persoanele cu sistemul digestiv... Citeşte