Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 145 (7146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansare de carte

Realitate şi ficţiune cu Radu Bercea şi Mihaela Drelciuc, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 28 iunie, de la ora 16,00, la Biblioteca Orăşenească din Gura Humorului va avea loc lansarea volumului „Micuţa Lilith” al scriitoarei Mihaela Drelciuc Nistor. Grafica cărţii este una de excepţie şi poartă semnătura cunoscutului pictor humorean Radu Bercea. Despre carte, grafică şi autor vor vorbi profesorii Gheorghe Solcan şi Constantin Bulboacă.

Până la apariţia acestui volum toate cărţile profesoarei Mihaelei Drelciuc Nistor  sunt „continuări a ceva”, ultimele volume având şi amprenta maestrului Radu Bercea, pentru că şi dumnealui a avut ceva de spus prin ilustraţii, o continuare a mesajului transmis de autoare. De această dată autoarea devine un personaj într-un amestec dintre realitate şi ficţiune prin intermediul jocului.

„Cu această Micuţă Lilith paradigma scriiturii mele se schimbă vizibil. Revenind la volumul de debut mi-am dat seama că nu a fost atât de arogant pe cât s-a vrut. Fumurile tinereţii! Poeziile scrise în primul an de facultate, ba mai repede chiar, au fost contaminate de un spirit blagian, acum prea meditativ şi călduţ pentru gustul meu. Sentimentele şi stările împărtăşite, un soi de dări de seamă conştiente, au scăpat din lesa analizei de suprafaţă, superficială, trecând cu brio prin furcile deconstructivismului, pe alocuri cu un cinism demn de tagma Micilor Socratici. Dar asta nu înseamnă o depolarizare a motivelor, ba din contră, rămân aceleaşi. Lilith poate aduce furtună, dar tot ea aduce şi curcubeul. Un singur verset altfel, iar noua ipoteză se va plia pe principiile postmodernismului. Demitologizarea temelor, prezenţa multiplă a scriitorului în text, opunerea în faţa ierarhizări, un amestec între realitate şi ficţiune prin intermediul jocului, un cumul de senzaţii fac din această carte, zic şi eu, o Senzoriadă. Am folosit acest termen deoarece, nu demult, am citit romanul S.F. al lui Cristian M. Teodorescu ce mi-a încântat simţurile”, ne-a spus Mihaela Drelciuc Nistor.

Manifestarea este organizată de Primăria Gura Humorului, Centrul Cultural Gura Humorului şi Biblioteca Orăşenească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realitate şi ficţiune cu Radu Bercea şi Mihaela Drelciuc, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Realitate şi ficţiune cu Radu Bercea şi Mihaela Drelciuc, la Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei