Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 140 (7141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XI-a

Concursul de arte vizuale „Școala – universul copilăriei mele”, la Școala Gimnazială Bosanci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada noiembrie 2018 - iunie 2019, Școala Gimnazială Bosanci a derulat cea de-a XI-a ediție a Concursului interjudețean de arte vizuale „Școala – universul copilăriei mele”.Proiectul are două secţiuni: expoziţie-concurs de creaţii plastice/ colaje cu tema: „Şcoala din satul meu - tezaurul copilăriei” și sesiune de referate şi comunicări ,,Educaţia în școala românească de-a lungul timpului”.

Scopul proiectului este valorificarea potenţialului creativ al elevilor, prin activităţi de dezvoltare personală, de informare şi cunoaştere a valorilor culturale şi naturale ale comunităţii.

Potrivit coordonatorilor (director adjunct Ileana Carvațchi și prof. Zenaida Ieremie), ”în anul 2007, s-au împlinit 100 de ani de la înfiinţarea Şcolii Gimnaziale Bosanci. Cu acest prilej, şcoala a găzduit activităţile din cadrul Proiectului de Granturi de Dezvoltare Şcolară cu titlul <100 de ani de educaţie şi cultură bosânceană>,printrecare şiSesiunea de referate şi comunicări <Educaţia în mediul rural de-a lungul timpului>, continuând apoi în formă de Concurs interjudeţean <Şcoala – universul copilăriei mele> din 2011 până în 2019”.

Anul acesta, la concursul de creații plastice au fost înscrise 724 de lucrări plastice, din 21 de județe. Toate creațiile plastice participante au putut fi vizionate de ceilalți beneficiari ai proiectului în expoziția „Fantezie și culoare în lumea copiilor”, realizată la sala de festivități a Primăriei comunei Bosanci.

La secțiunea a II-a, Sesiune de referate și comunicări „Educația în școala românească de-a lungul timpului”, au fost prezentate 108 lucrări științifice ale cadrelor didactice din școala din Bosanci, din 17 școli din județul Suceava și alte 52 de școli din 20 de județe din țară.

Juriul concursului de arte vizuale a acordat 247 de premii I, II, III și mențiuni, pe categorii de vârstă, în limita a 30% din totalul lucrărilor participante.

Produsele finale ale proiectului au fost: expoziția „Fantezie și culoare în lumea copiilor” în care au fost expuse lucrările participante premiate; volumul electronic „Educația în școala românească de-a lungul timpului”; diplome pentru elevi; album cu fotografii de la etapa finală și de la expoziția de promovare etc.

Concursul interjudețean „Școala - universul copilăriei mele” este confirmat prin numărul mare de lucrări plastice și științifice participante în concurs și feedback-ul transmis de cadrele didactice coordonatoare din școală, din județ și din țară, care au participat la toate edițiile.

„O şcoală bună este aceea care răspunde cel mai bine aptitudinilor copilului, este deschisă creativităţii, noului, motivează profesorii şi-i responsabilizează pe părinţi. Mulțumim sponsorilor Euroscan, Nicoprofi, mulțumim Primăriei Bosanci pentru implicarea în derularea proiectului, mulțumim elevilor și cadrelor didactice participante”, au mai transmis prof. Ileana Carvațchi și prof. Zenaida Ieremie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de arte vizuale „Școala – universul copilăriei mele”, la Școala Gimnazială Bosanci.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de arte vizuale „Școala – universul copilăriei mele”, la Școala Gimnazială Bosanci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei