Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 136 (7137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

21 iunie - 9 iulie

Cursuri de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulţi, la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Bucovinei organizează un nou atelier de pictură - icoană în manieră bizantină pentru adulţi, în perioada 21 iunie - 9 iulie, în Sala de pedagogie muzeală de la parterul Muzeului de Istorie. Atelierul de pictură, aflat la a doua ediţie, se doreşte a fi o propunere de petrecere a timpului liber în mod creativ pentru persoanele care doresc să-şi valorifice abilităţile artistice sau doar să şi le descopere. „Oferim fiecărui participant posibilitatea ca pentru trei ore pe zi, câteva zile pe săptămână, să scape de stresul cotidian, de telefoanele şi e-mailurile urgente şi să folosească din nou pensula şi culorile”, au spus organizatorii.

Lector în cadrul atelierului este Marieta Rotariu, absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare Icoane. Meşter iconar cu experienţă, care predă cursuri de tehnică a pictării icoanelor bizantine seniorilor din Olanda de 16 ani, este recomandarea perfectă pentru un bun îndrumător pentru cei care hotărăsc să pornească în călătoria lor de descoperirea tainelor picturii de icoane.

 

Înscrierile au loc la Muzeul de Istorie, Biroul Artă, începând cu 13 iunie, în intervalul orar 8:00-16:30

Tehnica icoanelor complicată şi specifică va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, respectând cu rigurozitate tehnica veche a iconografiei elaborată prin experienţa de veacuri a iconarilor din vechime. Fiecare cursant va picta o icoană "da capo al fine", fiind îndrumat de către lector să-şi însuşească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine.

Cursul este structurat în 10 şedinţe cu durata de 3 ore, pentru maximum 15 persoane, după următorul orar: 21 iunie: între orele 17:00-20:00, 22 iunie: între orele 9:00-11:00, 26, 27, 28 iunie: între orele 17:00-20:00, 1, 2, 3 iulie: orele 17:00-20:00, 8 şi 9 iulie: între orele 17:00-20:00.

Înscrierile au loc la Muzeul de Istorie, Biroul Artă, începând cu data de 13 iunie 2019, în intervalul orar 8:00-16:30. Preţul cursului: 70 de lei. Plata se face în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulţi şi tineri cu vârsta peste 18 ani. Informaţii la telefon 0230 216 439, interior 117 sau 133. Materialele vor fi puse la dispoziţie de către Muzeul Bucovinei cu sprijinul instituţiei - ordonator de credit - Consiliul Judeţean Suceava.

„Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca la sfârşitul atelierelor lucrările realizate de către participanţi să fie reunite într-o expoziţie pentru publicul sucevean în spaţiul Muzeului de Istorie”, au completat organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulţi, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursuri de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulţi, la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei