Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 53 (7054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Omul şi Cartea”

Întâlnire cu scriitoarea şi jurnalista din Basarabia Irina Nechit, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ocazia Zilei Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, joi, 7 martie 2019, ora 11:00, la Biblioteca USV, Corp E, et. I, va avea loc întâlnirea cu scriitoarea, traducătoarea şi jurnalista din Republica Moldova Irina Nechit, membră a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi din România. Evenimentul face parte din cadrul manifestărilor „Omul şi Cartea”.

Irina Nechit este născută la 1 ianuarie 1962, în satul Antoneşti, județul Cahul, la o distanță de peste o sută de kilometri de capitala Republicii Moldova, Chişinău. După absolvirea şcolii generale, Irina Nechit se înscrie la Facultatea de Jurnalistică a Universității de Stat din Chişinău.

După absolvire, Irina Nechit debutează cu volumul de poezie „Şarpele mă recunoaşte”, apărut la Editura Hyperion din Chişinău, în anul 1992.

Este deținătoarea unor premii ale Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru volumele de poezie: „Şarpele mă cunoaşte”, „Cartea rece” şi „Un viitor obosit”.

Irina Nechit s-a remarcat şi ca dramaturg. Pentru cartea „Godot eliberatorul”, autoarei Irina Nechit i se acordă Premiul UNITEM pentru critică teatrală.

În anul 2018, piesa „Sfaturile Melaniei” a fost montată la Teatrul Național Radiofonic din Bucureşti şi la Teatrul „Odeon” din Bucureşti. În acelaşi an, a fost publicată, la Editura Junimea, Iaşi, cartea de interviuri „Malul stâng întreabă malul drept”. Monodrama „Sfaturile Melaniei” a obținut Premiul pentru cea mai bună piesă contemporană la Gala Uniunii Teatrale din Republica Moldova, 2018.

Poeta, dramaturgul şi jurnalista culturală Irina Nechit este cunoscută şi peste hotarele Basarabiei, participând la numeroase festivaluri de literatură, colocvii, saloane de carte din România, Franța, Germania, Slovacia, Lituania, Letonia, Italia, Slovenia, Bulgaria şi Austria, promovând limba, cultura şi valorile din spațiul românesc.

Colectivul Bibliotecii USV îi invită pe toți cei care doresc să o cunoască pe poeta din generația postmodernă Irina Nechit la o întâlnire cu poezia şi muzica din Basarabia. Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia – GIRB, condus de Aliona Gumeniţă (FLSC), va fi şi el prezent.

Tineri poeți ai universității sucevene - Ana Maria Antonesei şi Georgiana Obadă (FLSC) - vor citi din versurile lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire cu scriitoarea şi jurnalista din Basarabia Irina Nechit, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întâlnire cu scriitoarea şi jurnalista din Basarabia Irina Nechit, la Universitatea din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei