Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 49 (7050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Gala „Tineri pentru ecoturism”

Elevi din Țara Dornelor, premiați pentru inițiativele dezvoltate pentru promovarea patrimoniului local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii și tinerii din Ținutul Zimbrului, Țara Dornelor și Harghita au fost celebrați vineri, în cadrul Galei „Tineri în acțiune pentru ecoturism”, pentru proiectele inițiate pentru a descoperi patrimoniul local al zonelor în care trăiesc și pentru a învăța cum să contribuie la promovarea și valorificarea lui. Aceștia fac parte din cluburile GreenIMPACT, înființate în zone cu destinație ecoturistică de Fundația Noi Orizonturi, și care au misiunea de a promova patrimoniul local.

Gala „Tineri în acțiune pentru ecoturism” a oferit participanților - profesori, bibliotecari, primari, directori de școli, părinți, preoți și antreprenori din destinațiile ecoturistice - șansa de a admira, degusta, de a evalua, într-o șezătoare, produsele și serviciile gândite de tineri în proiectele implementate până acum.

”Copiii au nevoie de aripi, ca să țintească tot mai sus, dar și de rădăcini, ca să aibă un loc al lor”, a spus Mirela Verdeșescu, liderul clubului GreenIMPACT, de la Panaci, despre contribuția clubului în dezvoltarea tinerilor. Clubul pe care-l coordonează a contribuit la nașterea brandului comunei Panaci, cunoscută drept „Tărâmul izvoarelor”, după ce impacții au mobilizat întreaga comunitate să redescopere și amenajeze 17 izvoare cu apă minerală. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care au primit un certificat de apreciere de la Fundația Noi Orizonturi, organizația care a lansat rețeaua de cluburi GreenIMPACT.

Din județ, au mai primit certificate de apreciere: “CSB GreenIMPACT” din Câmpulung Moldovenesc, ecodestinația Țara Dornelor, pentru amenajarea unui punct de belvedere care pune în valoare un obiectiv turistic local; “Cercetașii curioși” din Dorna Arini, ecodestinația Țara Dornelor, pentru implicarea unor turiști străini în activitățile de voluntariat ale clubului; “Cercetașii GreenIMPACT” din Dorna Candrenilor, ecodestinația Țara Dornelor, pentru că au readus la viață o casă tradițională amenajată ca muzeu.

Cluburile de inițiativă comunitară pentru tineri GreenIMPACT au sprijinul unor parteneri care cred în valoarea acestei inițiative – Romanian-American Foundation, Lidl Romania, Banca Transilvania, Fundația Orange, Trasmec și Rotary Visio – şi au misiunea de a promova patrimoniul local. Peste 600 de copii, majoritatea din mediul rural, învață astfel despre comorile pe care le au acasă și despre cum pot să le pună mai bine în valoare.

„În acest proces ei devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii, dobândind valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață.  Membrii cluburilor de inițiativă comunitară GreenIMPACT au lucrat împreună timp de aproape doi ani pentru a descoperi patrimoniul local al zonelor în care trăiesc și pentru a învăța cum să contribuie la promovarea și valorificarea lui. Inovăm și susținem modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc! Cu ajutorul acestora, copii şi tineri între 11 şi 19 ani devin mai implicaţi, mai responsabili şi mai încrezători în forţele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini şi abilităţi care pot să-i ajute cu adevărat în viață”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din Țara Dornelor, premiați pentru inițiativele dezvoltate pentru promovarea patrimoniului local.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi din Țara Dornelor, premiați pentru inițiativele dezvoltate pentru promovarea patrimoniului local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei