Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lansare de carte

La Gura Humorului, „Prea multe premii la radio - Fuck”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina Gura Humorului, va avea loc lansarea ultimului volum de versuri care poartă semnătura scriitoarei Mihaela Drelciuc, „Prea multe premii la radio - Fuck”. Aşa cum am aflat chiar de la tânăra autoare, în carte este vorba despre universul din jurul său, profunzimea versurilor şi ilustraţia de excepţie fiind o continuare avolumelor de poezie „În regatul lui Iuda” şi „Morţile nu se cunosc între ele”, lansate în urmă cu un an şi ilustrate de maestrul Radu Bercea.

„Poate nu toţi scriitorii sunt egoişti, dar eu cred că mă număr printre egoişti şi nu printre scriitori. După ce am scris cartea m-am gândit la titlu. Am întrebat un prieten ce face astăzi, ce planuri are şi mi-a spus că se gândeşte că se dau prea multe premii la radio. Atunci am zis că titlul acesta merge. Apoi mi-am pus întrebarea: La care radio? Radio Fuck, pentru a face o legătură între titlu şi conţinut şi copertă. Degetul de pe copertă îndreptat înspre totul şi nimic şi titlul au venit ca o provocare. Caracterizează într-un fel secolul XXI, când toată lumea arată cu degetul, dar nu arată de fapt nimic”, ne-a spus profesoara Mihaela Drelciuc.

Şi la această ultimă apariţie editorială grafica, realizată tot de pictorul humorean Radu Bercea, merge în miezul simbolului pentru că vorbim despre măşti, despre identitatea şi alteritatea măştilor. Desenele de pe afiş vor face parte din următorul volum semnat de Mihaela Drelciuc, o continuare a celui care va fi lansat vineri şi care va ajunge la tipar după sărbători.

„Toate cărţile mele sunt continuări a ceva şi domnul Radu Bercea a avut ceva de lucru pentru a le ilustra. Chiar dacă la început i s-a părut că viziunea mea merge spre absurd şi ca să pună versurile sub forma aceasta ne-a luat ceva timp, o generaţie mai înaintată, cum este cea a domnului Radu Bercea, a înţeles foarte bine tânăra generaţie. Nu cred că există o ruptură între generaţii, sau poate este doar la purtatul blugilor, noi preferându-i mai rupţi. Cred că există un liant, vrei, nu vrei, există continuitate între generaţii”, ne-a mărturisit Mihaela Drelciuc.

Dacă până acum toate cărţile semnate de Mihaela Drelciuc au fost oferite gratuit, banii încasaţi din vânzarea volumului „Prea multe premii la radio - Fuck” vor fi donaţi Asociaţiei „Help Autism” Suceava cu scopul finanţării orelor de terapie.

„M-am gândit că 20 de lei este o sumă infimă şi voi mai completa eu suma din vânzarea cărţilor pentru ca micuţii cu probleme să se bucure de o atenţie în plus”, a precizat Mihaela Drelciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului, „Prea multe premii la radio - Fuck”.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Gura Humorului, „Prea multe premii la radio - Fuck”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei