Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Expoziţia aniversară ’70 Gabrel Baban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni va avea loc joi, 8 noiembrie, la ora 16,00, vernisajul expoziţiei aniversare ’70 Gabrel Baban şi lansarea albumului de artă cu acelaşi titlu apărut sub îngrijirea iubitorului de artă Grigore Ilisei. Atât expoziţia, cât şi albumul vor fi prezentate de scriitorul Grigore Ilisei. Expoziţia de pictură va rămâne deschisă până pe 29 noiembrie.

Pictura lui Gabrel Baban, despre care criticul de artă Valentin Ciucă scrie în „Dicţionarul artelor frumoase din Moldova” că „respectă elementele de bază ale culorii locale şi-i adaugă accentele revelatoare ale personalităţii”, se remarcă printr-o cromatică marcată de „sobrietate, eleganţă şi sugerează ritmurile de profunzime şi respiraţia naturii”.

Gabrel Baban s-a născut pe 6 noiembrie 1948, în Fălticeni, fiind absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Iaşi, promoţia 1969. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, în perioada 2000 -2007 fiind preşedinte al Filialei Suceava a Uniunii Artiştilor plastici din România. Gabrel Baban nu redă cu fidelitate natura, ci o interpretează într-o viziune proprie, în expoziţiile naţionale şi internaţionale prezentând în principal peisaje, dar exprimând şi o dragoste aparte pentru clădirile vechi, casele şi elementele gospodăriei ţărăneşti, din Bucovina, din întreaga ţară dar şi din ţările pe care le-a vizitat şi pe care le redă cu acurateţe în lucrările sale. A avut peste 20 de expoziţii personale în ţară, 14 expoziţii în străinătate: Cernăuţi (Ucraina); Hliboca (Ucraina); Chapelle lez Herlaimont (Belgia); St. Laurent du Pont (Franţa); Grenoble (Franţa); Chişinău (Rep. Moldova); St. Pierre de Chartreuse (Franţa); Roma (Italia) şi a participat cu lucrări în peste 120 de expoziţii de grup, saloane, concursuri.

Artistul fălticenean este cunoscut şi prin lucrările  de artă monumentală: Fălticeni: “Sportivii” - mozaic ;“Muzica” - sgraffito; “Tinereţe” - sgraffito; “Toamnă bogată” - ulei; “Livada” – ciment roşu; “Pomicultură” – ciment alb; “Monumentul eroilor” – beton şi marmură. Vârful Câmpului (jud. Botoşani): “Monumentul eroilor” – beton.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia aniversară ’70 Gabrel Baban.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţia aniversară ’70 Gabrel Baban5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte