Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 251 (6961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

„Bucovina. Mănăstirile trăiesc”, în 31 de lucrări ale celebrului artist fotograf german Oliver Mark

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziția „Bucovina Mănăstirile trăiesc”, a celebrului artist fotograf german Oliver Mark, va fi vernisată sâmbătă, 10 noiembrie a.c., la ora 18.00, la Muzeul Bucovinei, în Sala Media. Expoziția cuprinde 31 de lucrări, fotografii realizate de Mark Oliver în perioada 30 august – 8 septembrie a.c., la Mănăstirea Moldovița și la Mănăstirea Sfântul Mihai Iacob, de la Corlățeni – Pojorâta, la aceasta din urmă rânduiala liturgică și monahală fiind fidelă celei din Muntele Athos.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat că Oliver Mark a locuit câte patru zile la fiecare dintre mănăstiri pentru a surprinde „specificitatea, dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina”. Practic, fiecare fotografie spune o poveste și îți dă sentimentul că neapărat tu, ca privitor, trebuie să ajungi neapărat în acele locuri.

„Expoziția este rodul colaborării fructuoase dintre Muzeul Bucovinei şi Muzeul Național Liechtenstein. Având în vedere renumele de care se bucură în lume Oliver Mark și sprijinul acordat de Muzeul Național Liechtenstein, am avut în vedere să promovăm Bucovina, cu o parte din latura ei sacră, precum și muzeul nostru, în spațiul de cultură german”, a declarat directorul Ursu.

La vernisajul de sâmbătă vor fi prezenți autorul, Oliver Mark, directorul Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer și jurnaliștii germani Till Schroder, redactor-șef al revistei de artă „Marginalia”, Verena Richter, de la Weltkunst și Ralf Hanselle, critic de artă pentru revistele Cicero, Kunstzeitung, fotoMAGAZIN, Profifoto etc.. De asemenea, sunt corespondenți la ziarele Taz, Die Zeit, Stern, Der Standard. Pe durata sejurului la Suceava, cei trei jurnaliști vor vizita și ei mănăstirile Moldovița și Corlățeni.

Emil Ursu a mai spus că, după Suceava, expoziția cu fotografiile din Bucovina, a lui Oliver Mark, va merge la Vaduz, unde va fi vernisată în data de 20 martie 2019, după care va fi deschisă publicului în Germania, într-unul din marile orașe, probabil tot în 2019.

De asemenea, Muzeul Bucovinei va edita un catalog cu lucrările expuse, într-un tiraj de 1.000 de exemplare, care va „circula” împreună cu expoziția.

La Suceava, fotografiile din colecția „Bucovina Mănăstirile trăiesc” pot fi admirate în perioada 10 noiembrie 2018 - 15 ianuarie 2019.

Oliver Mark se află pentru a treia oară la Suceava, după expoziția „Celebrităţi”, din octombrie, anul trecut, și vizita de lucru din această toamnă. Este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalități internaționale. A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg. A devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck, dar și ale unor vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett și Tom Hanks. Din 1991 este fotograf independent și a lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Timp, Vanity Fair, Vogue și Die Zeit. În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra. În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele "Oliver - Nutter Artist Fotograf - Adevărul despre Oliver Mark". A expus în mari muzee și galerii de artă din Germania, Liechtenstein, Franța, Marea Britanie și Irlanda. În România a expus doar la Suceava, anul trecut, când a venit cu expoziția „Celebrități”, cu 64 de fotografii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bucovina. Mănăstirile trăiesc”, în 31 de lucrări ale celebrului artist fotograf german Oliver Mark.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Bucovina. Mănăstirile trăiesc”, în 31 de lucrări ale celebrului artist fotograf german Oliver Mark5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăței cu ulei de măsline Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca pentru reușită să aveți răbdare, să amestecați în oală la timp și să nu plecați de lângă aragaz în... Citeşte