Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 231 (6941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Teatru

Ovaţii şi îndelungi aplauze la finalul spectacolului “Jake şi femeile lui”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ovaţii şi îndelungi aplauze la finalul spectacolului “Jake şi femeile lui” ce a avut loc sâmbătă seară, 13 octombrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Actorii Ştefan Bănică (Jake, scriitorul de succes, cu o viaţă complicată), Carmen Tănase (Karen, sora cicălitoare, care aduce o pată de culoare şi umor în viaţa fratelui ei Jake), Andreea Vasile (Maggie, actuala soţie, care vrea să-l părăsească), Anca Dumitra (Julie, fosta soţie care a decedat, dar a cărei imagine îl bântuie mereu), Luminiţa Erga (Edith, psihoterapeutul lui Jake), Nadiana Sălăgean (Sheila, care intră într-o relaţie cu Jake într-un moment nepotrivit), Diana Roman (Molly, fiica lui Jake, la vârsta de 21 de ani, confidenta şi omul care-l înţelege cel mai bine pe tată ei şi chiar îi dă sfaturi importante), Roberta Mitache (Molly, la 12 ani) au captat atenţia publicului sucevean mai bine de două ore şi jumătate. Publicul a râs, s-a deconectat, s-a relaxat, a uitat de grijile inerente, dar a alternat voia bună cu o analiză a propriei existenţe, a amestecat emoţii, unele rodul dramei, altele rodul iubirii care învinge. Iubitorii de teatru care au ales să vină la spectacol nu au regretat. Piesa a avut forţa de a ţine trează atenţia publicului, a avut un ritm bine dozat, tensiune cu măsură, consecventă, fără exagerări sau replici lipsite de substanţă.

 

Jake şi destăinuirile lui

Ştefan Bănică a dat viaţă unui personaj complex, Jake, un scriitor de succes, cu o viaţă complicată, un alt personaj creat de dramaturgul Neil Simon, singurul rol masculin din piesa „Jake şi femeile lui”. Piesa lui Neil Simon s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentaţii pe Broadway. Piesa în variantă românească, piesa jucată pe scena suceveană, este regizată de Claudiu Goga. Aflat la a doua căsătorie (cu Maggie), după decesul primei soţii (Julie), Jake se află într-o stare emoţională proastă, în pragul unei crize din care nu vede nici o ieşire. Maggie îi cere o pauză, un răgaz de şase luni pentru a-şi pune în ordine sentimentele, fiecare dintre ei. Jake „înghite” cu greu această propunere şi începe să analizeze toate relaţiile cu femeile din viaţa lui. Suprapune imaginarul cu planul real, dorindu-şi în acest fel să se înţeleagă pe el, pe femeile din viaţa lui şi să-şi salveze căsnicia. Acţiunea se desfăşoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea şi imaginaţia se amestecă, graniţa dintre lumea reală şi universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape topindu-se. Jake dialoghează mult, atât cu femeile din viaţa lui reală, cât şi cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soţie, decedată în urmă cu mulţi ani. Din interacţiunea lui Jake cu femeile din viaţa lui, fie reale, fie imaginare, rezultă comicul situaţiilor, se nasc replici savuroase, uneori neînţelese, alteori dureroase, care te fac să meditezi asupra propriei vieţi, dar şi momentele de mare sensibilitate, în care emoţia învinge, iubirea învingea, realul bate imaginaţia. Ştefan Bănică interacţionează şi cu publicul, căruia i se destăinuie, face în aşa fel încât spectatorul să fie parte din povestea lui, reală sau imaginară. Nu degeaba actorul spune că
„<Jake şi femeile lui>este unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat în cariera mea”. Sucevenii au venit în număr destul de mare la spectacolul “Jake şi femeile lui”, atraşi în primul rând de distribuţie, şi au descoperit o comedie care îţi oferă prilejul să plângi, să râzi, să fii sincer, să te iei în serios sau nu, să te bucuri de teatru, de viaţă, de iubire. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovaţii şi îndelungi aplauze la finalul spectacolului “Jake şi femeile lui”.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovaţii şi îndelungi aplauze la finalul spectacolului “Jake şi femeile lui”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei