Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Salcea

O elevă în vârstă de 15 ani şi-a lansat ieri primul volumul de poezie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Primăria oraşului Salcea, Sala de şedinţe, a avut loc vineri, 13 iulie, lansarea volumului de poezie de debut "Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" al elevei Sorina Rîndaşu, în vârstă de 15 ani. Emoţionată, fericită că a ajuns să trăiască un astfel de moment la care visează orice „făuritor” de poezie, de proză etc., Sorina Rîndaşu a spus că odată cu publicarea acestui volum, „mi-am asumat tot ceea ce a trebuit să îmi asum. Să fiu criticată, înjurată, felicitată, îmbrăţişată. Şi multe altele. Pentru că acesta a fost pasul de care am avut nevoie pentru a merge înainte şi a spune <da, eu sunt Sorina şi asta e ceea ce fac, scriu poezie. Şi nu poezie după vreun tipar. Scriu exact aşa cum îmi dictează ramurile subconştientului meu, şi sunt convinsă că aşa e cel mai bine".

 

A cunoscut oameni care au crezut în talentul ei şi cărora le este recunoscătoare

Adolescenta recunoaşte că singură nu ar fi reuşit să ajungă până la acest moment - al lansării de carte. În primul rând, Sorina i-a mulţumit Andreei Oana Duduman, care s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă "Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" şi datorită căreia Sorina „îşi trăieşte visul”. Sorina Rîndaşu a mulţumit şi echipei "Literatura pe tocuri", pentru sprijin şi devotament, Editurii Sfântul Ierarh Nicolae, Primăriei oraşului Salcea (instituţie care a reprezentat sponsorul principal) şi primarului Ilie Lungu, pentru tot sprijinul şi disponibilitatea de a organiza un eveniment special pentru Sorina.

De asemenea, prin intermediul concursurilor şi festivalurilor literare la care a participat pe parcursul anului 2018, Sorina a cunoscut oameni extraordinari care au sprijinit-o, care i-au oferit sfaturi utile, datorită cărora a putut să evolueze. „Oameni ca domnul Ioan Manole, doamna Carmen Steiciuc, doamna Viorica Petrovici şi mulţi alţii cărora le sunt recunoscătoare. Nu în ultimul rând, mulţumirile mele se îndreaptă către profesoara mea din ciclul gimnazial, doamna Lăcrămioara Hîncu”, a completat Sorina.

 

Poezia, o formă de eliberare

Deşi profesoara Lăcrămioara Hîncu, care spunea anul trecut despre Sorina că „este un plus aşteptat al literaturii de azi”, nu a fost prezentă la lansarea de carte de vineri, ca urmare a unor evenimente care s-au suprapus, „ţin să îi mulţumesc din tot sufletul pentru absolut tot efortul depus în aceşti patru ani de când ne cunoaştem. Patru ani de care îmi voi aminti cu drag, cu siguranţă. Alături de mine a fost, de asemenea, scriitoarea Rodica Puşcaşu, pe care am avut onoarea să o cunosc şi să o aud vorbind despre poemele mele”, a completat Sorina Rîndaşu.

Adolescenta este foarte atrasă de poezia modernă, „întrucât ea eliberează autorul de orice formă de constrângere". Consideră că poezia modernă permite exteriorizarea mai multor trăiri decât poezia clasică, cu rimă, ritm şi măsură deja stabilite. Pentru Sorina, poezia este o formă de eliberare, „o modalitate prin care societatea mileniului III dispare brusc, înecată într-un pahar cu apă". La finalul evenimentului de vineri, Sorina a oferit cărţi cu autograf tuturor celor prezenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă în vârstă de 15 ani şi-a lansat ieri primul volumul de poezie.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O elevă în vârstă de 15 ani şi-a lansat ieri primul volumul de poezie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte