Google
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6562 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9954 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

„Bucovina Brunch”, ediţia a II-a, la Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În curtea Bisericii de lemn cu hramul Sfântul Dumitru din Adâncata (Parohia Adâncata 2) a avut loc recent a II-a ediţie a evenimentului gastronomic „Bucovina Brunch”. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia „iaBucovina”, Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională Suceava (ADER), Asociaţia pentru Turism Bucovina (APT Bucovina), Parohia Adâncata 2.

Magda Grădinariu, preşedinta Asociaţiei „iaBucovina”, a spus că evenimentul desfăşurat duminică, 8 iulie, a debutat în jurul orei 12:00, când invitaţii „s-au adunat în jurul mesei, la poveşti, chiar în minunata curte a bisericii. Am aflat de la localnici care erau obiceiurile - azi uitate - de la marile evenimente locale şi despre şezătorile de altădată. Gazda noastră a fost părintele Pascal Mitu, iar micul eveniment gastronomic a fost organizat de Rodica Nicodim şi Mihaela Ichim din Adâncata, care au gătit pentru noi mâncăruri cu gustul de <acasă>. Reţete vechi, aproape de urban, dar cu drag pentru rural”.

 

Experienţe gastronomice şi culturale în locaţii mai puţin cunoscute ale Bucovinei

Următorul eveniment „Bucovina Brunch” este programat pe 11 august, la Putna, unde Asociaţia „iaBucovina”, împreună cu mai mulţi parteneri, va demonta şi depozita o casă tradiţională din lemn din Putna, pentru ca, ulterior, aceasta să fie amenajată ca muzeu.

O altă activitate va fi cea de inventariere şi recondiţionare de mic mobilier şi instrumentar casnic. Bineînţeles, acestea vor fi îmbinate cu partea gastronomică: o masă delicioasă gătită de gospodinele satului. „<Bucovina Brunch> este o bună ocazie de a descoperi Bucovina frumoasă, este un eveniment de socializare în locurile ascunse ale Bucovinei, ce combină experienţa culturală cu cea gastronomică. Este un proiect ce sprijină conservarea patrimoniului cultural şi autenticitatea experienţei turistice. Îmbinăm susţinerea unei cauze bune cu experienţe gastronomice şi culturale în locaţii mai puţin cunoscute ale Bucovinei”, a explicat Magda Grădinariu.

Pentru că „Bucovina Brunch” este un eveniment caritabil, donaţiile, după cum au spus organizatorii, vor fi folosite pentru costurile evenimentelor şi pentru continuarea acţiunilor de patrimoniu demarate. Parteneri în acest proiect sunt Muzeul Bucovinei - secţia de Etnografie, Centrul de Resurse şi Cercetare în Turism / Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Access Events, fotograf: Lăcrămioara Gavrilovici. Pentru mai multe detalii, puteţi urmări www.facebook.com/BucovinaBrunch.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bucovina Brunch”, ediţia a II-a, la Adâncata.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Bucovina Brunch”, ediţia a II-a, la Adâncata5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte