Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Volum de debut

"Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" de Sorina Rîndaşu, lansat la Primăria Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Primăria oraşului Salcea va avea loc astăzi, 13 iulie, de la ora 11:00, lansarea volumului de poezie de debut "Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" al elevei Sorina Rîndaşu, în vârstă de 15 ani. Adolescenta şi-a descoperit pasiunea pentru scris la vârsta de 10 ani, iar de atunci a continuat să scrie, descoperind că poezia face parte din propria fiinţă. A scris peste 70 de poeme, unele dintre ele fiind publicate pe pagina ei de Facebook.

„Povestea acestui volum a început acum 6-7 luni. E drept că nu m-aş fi văzut niciodată publicându-mi volumul de debut la 15 ani. Probabil că nimeni nu m-ar fi văzut. Într-adevăr, nu ştiu cum o să privesc acest început peste ani şi ani, însă acum îl văd ca pe acel pas de care aveam nevoie pentru a avansa. Pentru a ieşi în faţă. Pentru a spune: <Da, eu sunt Sorina şi asta e ceea ce fac>", a povestit Sorina, completând că a trecut prin foarte multe stări în aceste luni de aşteptare. „Extaz, frică şi toate cele. Însă clipa în care am ajuns să îmi ţin în mână propriul volum şi tremuratul teribil al mâinilor pe care nu-l pot descrie în cuvinte au reprezentat cel mai mare moment de fericire al meu. Fireşte, n-aş fi ajuns aici singură. Mulţumirile mele se îndreaptă inclusiv şi exclusiv către Andreea Oana Duduman, către Editura Sfântul Ierarh Nicolae şi, de asemenea, către Primăria oraşului Salcea, instituţie care a reprezentat sponsorul meu principal”, a completat adolescenta.

Sorina este foarte atrasă de poezia modernă, „întrucât ea eliberează autorul de orice formă de constrângere". Consideră că poezia modernă permite exteriorizarea mai multor trăiri decât poezia clasică, cu rimă, ritm şi măsură deja stabilite. Pentru Sorina, poezia este o formă de eliberare, „o modalitate prin care societatea mileniului III dispare brusc, înecată într-un pahar cu apă". A învăţat cât este de uşor să conştientizeze că există doar ea, poeta, şi foaia de hârtie pe care o are în faţă. Deşi, spune adolescenta, în zilele de astăzi numai Dumnezeu mai este original, în poeziile pe care le scrie încearcă să dea un contur numai şi numai ideilor sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" de Sorina Rîndaşu, lansat la Primăria Salcea.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Paisprezece vieţi şi încă o eternitate" de Sorina Rîndaşu, lansat la Primăria Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei