Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 152 (6862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poezie

„Rădăcini astrale”, de Ilie Ibănescu Anemone

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorul Ilie Ibănescu Anemone a scos de sub tipar, la Editura Lidana, un nou volum de versuri - „Rădăcini astrale”. Autorul spune că „Ciclul astral” începe cu cartea „Satul – vatră de legendă”,urmat de „Călător printre stele”, „Castelul albastru”, „Magul călător”, „Flacăra Unirii”, „Vocea mării” şi se încheie cu „Rădăcini astrale”. Toate aceste cărţi, ne-a spus autorul, au ca ţintă marea sărbătoare naţională - Centenarul Unirii: 1918 – 2018. „Suntem urmaşii dacilor liberi despre care istoricul grec Herodot afirma: <erau cei mai numeroşi din lume după inzi, cei mai drepţi şi cei mai viteji dintre traci>. Pentru generaţiile viitoare avem datoria sacră de a lăsa ţara reîntregită între hotarele ei astrale de la Tisa - Istru, Nistru şi Mare. Am fost şi vom rămâne stăpâni în Ţara Dacilor Liberi”, este mesajul profesorului Ilie Ibănescu Anemone.

 

Veşnic călător

Volumul „Rădăcini astrale” debutează că poezia „Flori de lotus” („Cine poate să asculte vocea mării / Un cântec de iubire, un cântec trist? / Zâna bună îmi aduce flori de lotus / De pe mare. / Pentru cine cânţi tu, mare albastră, /  Când marinarii se tot duc precum cocorii / ”). O altă poezie semnată de Ilie Ibănescu Anemone, „Unirii” (Dies irae – ziua mâniei): „Pământ acoperit de glorii / Pe munţi de oase plămădit, / Peste care au curs râuri de sânge, / O inimă de român şi azi mai plânge, / Departe de pământul ţării. /” sau versurile din „Astral” („Eu am în mine fibră astrală / O rădăcină ce nu moare, / Cât pe cer mai este soare. / (...) Timpul nu mă iartă, / Va trece val după val, / Când eu voi fi departe. / Rămâne-n urmă / Lumea lui Astral. /) sunt „mărturii astrale” pe care autorul vrea să le lase generaţiilor care vin după noi, „urme” ale propriei sale existenţe. Recomandăm lecturarea acestei cărţi, în care îl veţi cunoaşte mai bine pe profesorul Ilie Ibănescu Anemone.  „Zbor astral”: „Zbor pe deasupra planetei, / În braţe am cerul cu stele, / Lumini iau de la ele / Zbor peste munţi şi ape, / Veşnic călător / Nimeni nu mă poate opri / Din zbor. / De mare zei / Sunt ocrotit / Drumul meu spre / Infinit / E de neoprit. / În spaţiul rece, / Albastru, / Anemone va rămâne / Mare astru - / Zbor astral. /”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Rădăcini astrale”, de Ilie Ibănescu Anemone.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Rădăcini astrale”, de Ilie Ibănescu Anemone0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei