Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 98 (6808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

La Dorna Candrenilor, a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Muzicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Culturală Dorna Candrenilor şi Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, în colaborare cu Primăria comunei Dorna Candrenilor şi Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, organizează, în perioada 4 - 6 mai 2018, ediţia a X-a a Festivalului Naţional de Artă Muzicală “In memoriam preot Toma Doroftiese”.

Vineri, 4 mai 2018, începând cu ora 18:00, IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va oficia Taina Sfântului Maslu la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Dorna Candrenilor. După lucrarea sfântă săvârşită în numele Sfintei Treimi de către soborul de preoţi, va avea loc o rugăciune specialădedicată Centenarului Unirii. Cultivarea iubirii şi a armoniei frăţeşti va continua cu melodiile interpretate de corul bizantin al Mănăstirii Piatra Fântânele şi cu un concert cu piese patriotice în cadrul căruia vor evolua corul “Muzica Viva” din Iaşi, corul Universităţii “Transilvania” din Braşov, corul “Anastasia” al bisericii “Trei ierarhi” din Ciudei, Ucraina, corul “Cantabile” din Republica Moldova şi corul “Ecclesia” din Dorna Candrenilor.

Sâmbătă, în a doua zi a festivalului, începând cu ora 18:30, un sobor de preoţi va oficia la Biserica Dorna Candrenilor slujba de vecernie şi litie, după care va urma un recital al corului din Ciudei, Cernăuţi.

Duminică, 6 mai, începând cu ora 9:00, un sobor de preoţi va oficia Sfânta Liturghie, răspunsurile fiind date de Corul “Anastasia” al Bisericii “Trei Ierarhi” din Ciudei şi de corul “Ecclesia” din Dorna Candrenilor. De la ora 11:00 este programată  o slujbă de mulţumire şi o slujbă de parastas în memoria preoţilor slujitori ai bisericii şi a profesorilor de la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, trecuţi la cele veşnice.

De la ora 15:00, în Sala de festivităţi a Liceului Tehnologic Dorna Candrenilor va avea loc un concert coral şi folcloric în cadrul căruia vor evolua Corul de copii “Muzica Viva” din Iaşi, Corul Universităţii “Transilvania”  din Braşov, Corul de tineret “Cantabile” din Chişinău, Republica Moldova, Corul “Anastasia” al Bisericii

“Sfinţii Trei Ierarhi” din Ciudei, regiunea Cernăuţi, Ucraina, Grupul de copii “Flori de Munte” din Piatra Fântânele, Corala “Academica Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc, Corul “Ecclesia” din Dorna Candrenilor, Corala preoţească a preoţilor din Bazinul Dornelor, Maria şi Andreea Păvălean, Grupul “Perpetuum folk” - Şaru Dornei, Ansamblul Folcloric “Poieniţa” din Poiana Stampei. Invitaţii speciali ai festivalului sunt cunoscuta solistă de muzică populară Matilda Pascal Cojocariţa şi Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc” al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, unul dintre cele mai valoroase colective artistice profesioniste de acest gen din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Dorna Candrenilor, a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Muzicală.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Dorna Candrenilor, a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Artă Muzicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul irezistibilă… Secretul este să o pregătim numai din boabe uscate, nu din cele gata fierte în conservă. Durează mai... Citeşte