Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 98 (6808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Eveniment cultural

Expoziţia "Triumf" a sculptorului Virgil Scripcariu va poposi timp de două săptămâni pe esplanada Casei Cultură Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia itinerantă "Triumf" a sculptorului Virgil Scripcariu va poposi, timp de două săptămâni, în municipiul Suceava, în perioada 1-15 iunie a.c.. Șase lucrări din bronz – Maternitate, Supermam 1, Supermam 2, Omagiu aviatorului Tudor Greceanu, Miracol și Primul pas vor fi expuse pe esplanada Casei Culturii Suceava, într-o expoziţie în aer liber organizată de Muzeul Bucovinei în parteneriat cu  Primăria Suceava. Pe durata expoziţiei, sculptorul, care s-a născut la Vatra Dornei și a copilărit în satul Măriţeia Mică, din Dărmăneşti – Suceava, va avea și un atelier de pedagogie muzeală pentru copii, la Muzeul de Istorie.

Unul dintre admiratorii operei lui Virgil Scripcariu, custodele biseriii Pătrăuţi, preotul Gabriel Herea, ne-a declarat, ieri, că ceea ce impresionează la lucrările din expoziţia care va ajunge la Suceava este „tema jertfei, a jertfei care crește” și „roadele jertfei”. Conform cronicilor de specialitate, Scripcariu este unul dintre cei mai originali sculptori români contemporani. A studiat sculptura la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti între 1998 şi 2005, la clasa prof. Vasile Gorduz, a fost bursier Theodor Aman (bursă pentru arte plastice acordată de Guvernului României), bursier al Uniunii Artiștilor Plastici şi finalist al marelui premiu Prometheus Opera Prima în 2004. A participat la numeroase expoziţii colective și personale din ţară: Romanian Design Week, ANNART – Bucureşti, Centrul Cultural Palatele Brancovenești Mogosoaia, şi pe plan internaţional, în Israel, Belgia, Japonia, Marea Britanie.

Are lucrări în spaţii publice din București și alte orașe din ţară, printre care amintim Monumentul Eroilor Piloţi de Vânătoare – Bucureşti; Supermam şi Eva - sculpturi în spaţiul public în Timişoara, centrul istoric;  Divan - lucrare în piatră, Parcul Tineretului, Bucureşti; fântâna cu sculptura Maternitate din str. Arthur Verona, București; instalaţia Arca lui Noe din scuarul Cărtureşti, București; bustul arhitectului Paul Smărăndescu de pe str. Romulus, Bucureşti.

Menţionăm că suma alocată de administraţia locală pentru eveniment este de 8.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia "Triumf" a sculptorului Virgil Scripcariu va poposi timp de două săptămâni pe esplanada Casei Cultură Suceava.
 Vizualizări articol: 2605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Expoziţia "Triumf" a sculptorului Virgil Scripcariu va poposi timp de două săptămâni pe esplanada Casei Cultură Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul irezistibilă… Secretul este să o pregătim numai din boabe uscate, nu din cele gata fierte în conservă. Durează mai... Citeşte