Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 91 (6801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aur, argint, tombac cuprat şi alamă

Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banca Naţională a României (BNR) a lansat recent în circuitul numismatic un set de trei monede (aur, argint şi tombac cuprat) şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Cu excepţia valorii nominale, aversul monedelor din set (aur = 100 lei, argint = 10 lei, tombac cuprat = 1 leu) şi a monedei din alamă (cu valoarea de 50 de bani) redă în prim-plan imaginea clădirii Sfatului Ţării din Chişinău (unde, la data de 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România), în plan secund, un fragment din Actul Unirii Basarabiei cu România, inscripţia în arc de cerc „România”, stema României şi anul de emisiune 2018.

Reversul comun tuturor monedelor prezintăportretele şi numele celor trei semnatari ai Actului Unirii Basarabiei cu România: Ion Inculeţ, preşedinte al Sfatului Ţării, Pantelimon Halippa, vicepreşedinte, şi Ion Buzdugan, secretar; inscripţiile „100 de ani de la unirea Basarabiei cu România” şi „27 Martie 1918”.

Monedele sunt ambalate, separat, în capsule de metacrilat transparent. Seturile de trei monede sunt însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, englezăşi franceză, care includ şi certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului şi casierului central ai BNR.

Tirajul emisiunii numismatice este de 200 de seturi de trei monede (aur, argint şi tombac cuprat) şi 5.000 de monede din alamă, pentru colecţionare.

Preţurile de vânzare sunt 1.990 de lei (exclusiv TVA) pentru setul de trei monede (inclusiv broşura de prezentare) şi 10,00 lei (exclusiv TVA) pentru moneda din alamă, pentru colecţionare.

Monedele din aur, argint şi tombac cuprat şi monedele din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Româniaau putere circulatorie pe teritoriul României, lansarea lor în circuitul numismatic realizându-se prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
 Vizualizări articol: 1119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Emisiune numismatică dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei