Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 90 (6800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Craiova

Doi caricaturişti suceveni, premiaţi la Salonul Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” - Ediţia a XI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi caricaturişti suceveni au fost premiaţi recent la Craiova. Este vorba de graficienii satirici Viorel Corodescu - COV şi Mihai Pânzaru - PIM, care au fost recompensaţi cu Premiul „Benedict Gănescu”, respectiv Premiul „Eugen Taru”, la cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină”.

Muzeul de Artă din Craiova a etalat o selecţie alcătuită din 158 de lucrări, realizate de 45 de artişti români şi 18 străini reprezentând 16 ţări, care au participat la ediţia din acest an a acestei manifestări, al cărei juriu a fost format din caricaturiştii Ştefan Popa Popa’s şi Gabriel Bratu - preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Asociaţiei Caricaturiştilor Profesionişti din România, Elvira Romaniuc - realizatorul celui mai vechi festival de umor din ţară („Umor la Gura Humorului”) şi graficianul Mihai Truică.

Au fost evaluate 210 lucrări şi au fost acordate premii ce poartă numele celor mai de seamă caricaturişti olteni: Marele Premiu „Nicolae Petrescu-Găină” - Mihai Stănescu, Premiul „Benedict Gănescu” - Viorel Corodescu - COV, Premiul „Silvan Ionescu” - Sergiu Grapă, Premiul „Eugen Taru” - Mihai Pânzaru - PIM, Premiul „Francisc Şirato” - Valentin Chibrit, Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag” - Pavel Constantin, Premiul „Dumitru Negrea-Gan” - Nicolae Petrache. Un premiu special, Premiul „Olteniei”, i-a revenit lui Radu Iulian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi caricaturişti suceveni, premiaţi la Salonul Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” - Ediţia a XI-a.
 Vizualizări articol: 1163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi caricaturişti suceveni, premiaţi la Salonul Internaţional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” - Ediţia a XI-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei